THE KITCHEN

Hei! Perjantain kunniaksi voin astua hetkeksi pois mukavuusalueelta. Ei tämä Suomen kauhein keittiö -kisaa voittaisi eikä varmaan pääsisi edes finaalipaikoille, mutta kyllä mä tälle silti jotain tekisin. Kotiäitinä tyydyin käsittelemään ainoastaan keittiötason uusiksi eli massiivipuutaso vaaleni todella kivasti Osmon puuöljyllä (sävy koivu).
 
Kuvissa keittiönkaapit näyttävät paljon todellisuutta vaaleammilta, mutta ovat siis erittäin kellertävät. Myös toiminnallisuudessa olisi paljon toivomisen varaa – pyöreä pikkuallas on aivan liian pieni, säilytystilaa voisi olla enemmän ja ennen kaikkea järkevämmin. Me myös tarvittaisiin isompi jääkaappi. Lisäksi on tyhmää, että hieno Högforsin puuhella on päällystetty tuolla tyhmällä vessankaakelilla. Ja kuten isäni hyvin totesi “ei sovi muun asunnon tyyliin”.

Mutta näillä mennään niin kauan, kun taas aloitan työt ja pääsen isompien palkkapussien äärelle! Tasojen käsittely piristää tässä vaiheessa erittäin paljon eli kova (hionta)työ kannatti jälleen kerran! Kaunista viikonloppua kaikille!
Hi! I know this isn´t the worst kitchen you´ve seen, but nor it is the prettiest. I would change it in a heartbeat, but as it costs a lot to renovate everything, I´ll have to wait until I return to working life (now I´m at home with our daughter). I still managed to make a small improvement by sanding the kitchen counter tops and oiling them with a lighter tree oil. Looks much more fresh now, so I´m happy! Have a nice weekend!

0 thoughts on “THE KITCHEN

 • Reply Julie 24/01/2014 at 12:10

  I think it looks very gorgeous and very cosy! I like when you can see, that there’s actually somebody who lives there, in stead of crazy styled homes.

  I’d like to have your kitchen in my apartment 🙂

  Julie

  • Reply Maiju 24/01/2014 at 19:20

   I agree with you Julie – I wouldn´t change this for something all white and polished from floor to the roof! But when you have a cook as a husband, a bigger sink would be nice and newer storage systems for our plates and cups. And update it a bit, but still in a cozy an family-friendly way 🙂

 • Reply Sra 24/01/2014 at 12:34

  Mun mielestä tosi ihanan näköinen! Mutta ymmärrän kyllä tyytymättömyyden. Itse en esimerkiksi pidä meidän vuokra-asunnon keittiöstä. Vaikka se on ihan ok oikeasti, niin pintaratkaisut on kyllä jotain ihan muuta kuin mitä itse olisin valinnut.

  Tuo “mukipuu” on muuten tosi kiva, mistäköhän se on? Bongasin sen joskus aiemmin sun postauksesta ja aloin haaveilemaan vastaavasta. Saisi muumimukit kivasti esille… 🙂

  • Reply Maiju 24/01/2014 at 19:23

   Jotenkin ajattelen, että jos on asunut jo varmaan kymmenessä asunnossa, joissa kaikissa on ollut ruma keittiö, niin en enää yli 3-kymppisenä jaksaisi taas yhtä “kompromissikeittiötä”. Tämä on muutenkin mun ja meidän unelmakoti, niin miksei keittiökin voisi olla ihana! Olisin joka aamu niin onnellinen, jos voisin ekana nähdä jotain muuta kuin tämän eli mun mielestä ihan vaivan/rahan arvoista! 🙂

   Mukiteline on joko Nordalin tai IB Laursenin ja ostettu vaasalaisesta SÄDE-sisustuskaupasta pari vuotta sitten. Siitä on kyllä kätevä ottaa kuppi, vaikka vähän varovainen saa olla ettei kolauta liian kovaa! Vielä yksikään ei ole kyllä hajonnut… 🙂

 • Reply Joanna 24/01/2014 at 12:53

  Kodikasta 🙂 Ja noi roskikset on ihan mahtavat!

  • Reply Maiju 24/01/2014 at 19:25

   Roskikset oli hauska löytö laivasta, jossa merimies oli ennen töissä. Olivat menossa roskiin eli päätettiin pelastaa ne metalli- ja lasiroskiksiksi 🙂

 • Reply Outi 24/01/2014 at 12:55

  Minunkin mielestäni keittiö näyttää erittäin kodikkaalta. Ei kai kukaan oikeasti viihdy täydellisessä keittiössä 🙂 Ja mikä sekin sitten on. Ymmärrän toki toiminnallisuuspointin, mutta pesukone pelastaa, kun on pieni allas. Ainakin meillä 🙂

  • Reply Maiju 24/01/2014 at 19:28

   Sellainen korkeakiiltoinen, minimalistikeittiö ei kyllä sopisi tänne yhtään eli haluaisinkin jotain sen ja tämän nykyisen väliltä! Huoneessa on kuitenkin hyvät mittasuhteet ja korkeat seinät eli uskoisin, että tähän saisin aika hyvän kokonaisuuden, joka sopisi myös talon henkeen. Tuo pieni allas on meillä täysi katastrofi, kun kokkimies käyttelee niin huoletta astioita kokkaillessaan että äkkiä on tukossa koko keittiö… Isoja leikkuulautoja ja patoja tuossa on melkein mahdotonta viruttaa 🙁

 • Reply Mamen 24/01/2014 at 14:04

  I wouldn’t change anything!! It looks gorgeous!

  Have a nice day!

  • Reply Maiju 24/01/2014 at 19:28

   Thank you Mamen! The pic lies a bit, it looks much nicer here 🙂

 • Reply June 24/01/2014 at 18:30

  Juu ei todellakaan missään mielessä kamala keittiö!! 🙂 Mutta ymmärrän silti huolesi. Aina sitä on joku asia, jonka haluaisi vaihtaa freesimpään/oman tyylisempään.

  Tasot ainakin näyttää todella kauniilta! Meillä on vielä keittiön tasojen materiaali (tai sävy kai lähinnä) päättämättä, tämä nimenomainen vaha pääsee kyllä ehdotuslistalle.

  • Reply Maiju 24/01/2014 at 19:35

   Tavallaan tulen tämän keittiön kanssa ihan toimeen, mutta esim nyt keväällä kaappien kellastuneisuus sekä kaikki kolhut ja kulumat pomppaa ärsyttävästi silmään. Myös kaakelointi on todella hutiloiden tehty. Ja sitten on tietysti nuo epäkäytännölliset kaapit, joissa tavarat eivät pysy sisällä millään/niistä ei löydä mitään. Eli kyllä tämä on lähtötuomion saanut, kyse on vain että milloin 🙂 Juuri se oman tyylinen keittiö olisi hakusessa!

   Tuo Osmon vaha on tosi näppärää, mutta se myös kuluu aika vauhdilla. Meillähän on samaa keittiönpöydässä ja muutamassa viikossa pinta alkaa kulua. Kuulinkin juuri, että sen päälle kannattaisi laittaa Osmo-sarjan joku järeämpi, väritön (lattia)vaha ja silloin pinta kestäisi vaikka mitä! En ole vielä selvittänyt asiaa, mutta se olisi kyllä meillä tarpeen niin kauan kun puutaso on ihan tiskialtaassa kiinni (kuten nyt). Tosi epäkäytännöllistä sekin..

 • Reply Satu 24/01/2014 at 20:24

  Mun mielestä noi kaakelit on upeet. Oikeesti! Mutta tollasta pientä pyöreää allasta inhoan minäkin. Meillä nimittäin oli samanlainen edellisten asukkaiden jäljiltä ja ei voi kyllä epäkäytännöllisempää allasta olla. Vettä on joka puolella tasoa kun yrittää kattilaa pestä tms. Vaihdettiin kahteen isompaan.

  • Reply Maiju 24/01/2014 at 20:46

   Kaakelit on suht jees, kunhan ne olis vaan vähän paremmin laatoitettu. Ja tosta Högforsista haluaisin ne myös pois, kun ne ei musta sovi tommoseen vanhaan hellaan.. Ja pieni pyöreä allas – aivan vihoviimeinen tämmöiseen keittiöön!!

 • Reply H 24/01/2014 at 21:00

  Jaa täysin tunteesi allasta kohtaan. Meillä on kylppärissä vastaava yhdistelmä. Pieni pyöreä allas + korkea hana ja voin kyllä sanoa, että inhoan niitä. Vesi pärskyy kaikkialle jne. (meillä allas oli vaippapeppujen pesukäytössä), nyt aika vähäisellä käytöllä. Minäkään en yhdistelmää ole valinnut itse (vaan remontin suunnitellut arkkitehti). Meillä on käynyt niin, että vesi on valunut kolosta tason alle. Ei toimi, ei.
  Millainen keittiö teillä on mökillä? Voisitko siellä hyödyntää osia tuosta? Moni tuttuni on myynyt keittiöremonttia aloitellessaan vanhan keittiön huuto.netissä tai tori.fi:ssä tms. Kaupaksi ovat menneet rumahisetkin, joten tuon teidän klassisen neutraalin köökinkaapiston voisi hyvinkin joku haluta ostaa sitten kun alatte uusintapuuhiin.

  • Reply Maiju 24/01/2014 at 22:04

   Heh, mies joutuu välillä melkein ristikuulusteluun, kun kaivaa jonkun massiivisen leikkuulaudan esiin: “mihin sä tota tarviit, ei sitä voi käyttää, miten sä tiskaat sen?!?” Ja uuninpellit on kanssa kivoja, vettä on joku 6 litraa lattialla ja tasolla sen jälkeen! Mä itseasiassa ehdotin, että vietäisiin pyöreä allas mökille, mutta mies kieltäytyi ehdottomasti! 😉 Välillä olis kiva jättää tiskit laittamatta, mutta mihin sä ne laitat, kun allas on tukossa jo kahdesta lautasesta. Ei näin! Pyöreä pieni allas ei todellakaan sovellu keittiökäyttöön!!! 🙂

   • Reply Maiju 24/01/2014 at 22:17

    Niin ja tuo vanhojen kaappien myyminen voisi tosiaan olla hyvä idea! Nämä on ihan täyspuista Puustellin tavaraa ja vissiin ihan laadukas keittiö kumminkin. Ja vastaavia malleja myydään joka päivä edelleen 🙂

 • Reply Sari 24/01/2014 at 22:17

  Kiva kun rohkenit vilauttaa tätäkin puolta huoneesta. 🙂 Yhdyn aiempiin kommentoijiin siinä, että mustakin keittiö näyttää kivan kodikkaalta, mutta ymmärrän hyvin myös sun pointin. Siis että haluat keittiön mätsäävän muuhun asuntoon. Ja keittiön toimivuus, se on ihan ykkösjuttu. Ei tarvii olla isokaan asia, joka toimimattomuudella onnistuu ärsyttämään. Meillä esim. on vähän turhan ahdas väli apkoneen ja saarekkeen välissä, ja auta armias jos siinä kaksikin sählää ruokaa laittamassa, niin tönimiseksihän se menee, argh. 🙂

  • Reply Maiju 24/01/2014 at 23:22

   Sinäpä sen sanoit eli kyllä tosiaan ne pikkujutut alkaa nyppimään, kun niiden kanssa joutuu päivittäin säätämään. Isomman altaan lisäksi me tarvittaisiin kipeästi liesituuletin, mutta sitäkään ei huvita nyt ostaa tähän kokonaisuuteen. Olen miettinyt pääni puhki kaikenlaisia halpis-make over-vaihtoehtoja, mutta kyllä niillekin aina hintaa tulee..:/ Eli mieluummin teen kaiken uusiksi, kun jonkun puolivälikompromissin, johon ei voi olla täysin tyytyväinen 🙂 On se sit aivan mahtavaa, kun tämä joskus on uusittu!!

 • Reply Tarja 25/01/2014 at 21:02

  Ihania detaljeja keittiössäsi, mutta ymmärrän toki huolesi. Mutta mikäs sen ihanampaa kuin suunnittelu ja haaveilu. Aivan varmasti saat raksattua tästä unelmakeityiön, ja ah se on sitten ihanaa saada se käyttöön 🙂

  • Reply Maiju 25/01/2014 at 23:02

   Suunnittelu on tosiaan hauskaa (ja harrastan sitä keittiön kohdalla usein!), mutta ihme kyllä en oikeastaan yhtään tiedä mitä tänne oikeasti haluaisin!? Siis jos saisin aloittaa ihan puhtaalta pöydältä ja laittaa keittiötilauksen samantien. Tulen siis ilman muuta tarviimaan ammattilaisen apua tässä, sillä nykykeittiöt ovat niin mahdottoman edistyneitä. Täytyy varmaan ruveta keräämäön kunnollista inspiskansiota johonkin.. 😉 En edes osaa kuvitella sitä fiilistä, kun se vihdoin olisi valmis, huhhhh!! 🙂

   • Reply Anonymous 02/02/2014 at 20:26

    Mulla oli aivan sama juttu, kun aloin suunnittelemaan uuden talomme köökkiä. Ei mitään hajua nykyaikaisista ratkaisuista eikä oikeastaan edes keittiösuunnittelun lainalaisuuksista. Muutimme pois rintamamiestalosta, kun rakensimme uuden hirsitalon. Ammattilainen oli tarpeen ja suunnitteluprosessista tuli ihana ammattilaisen osaavassa seurassa. Rintamamiestalon köökki oli ihana ja söpö, mutta viiskytluvulta.

    • Reply Maiju 02/02/2014 at 22:14

     Joo kyllä tässä ammattilaista tullaan vielä tarviimaan – jo nyt tuntuu ettei oma mielikuvitus riitä edes perusratkaisuihin!

 • Reply Mauku 27/01/2014 at 23:04

  Ymmärrän keittiötuskan 🙂 Teidän keittiö on erilainen, kuin osasin ajatella. Mutta ei tosiaan mikään maailman huonoin tai rumin, mutta eri tyyliä, kuin muu sisustuksesi. Saanoo kysyä, oletteko ostamassa omakotitaloa, kun jossain postauksessa muistelen, että se oli jo lähellä? Teillä on kyllä nyt jo niin ihastuttava koti 🙂

  • Reply Maiju 31/01/2014 at 14:23

   Katsoin kuvia edellisen asukkaan ajalta eli sinne keittiö sopi tosi hyvin. Tyyli oli enemmän sellainen “huvikumpu” eli kunnolla puutalohenkeä. Itse tietty haluaisin säilyttää saman fiiliksen, mutta omaan tyyliin paremmin sopivana 🙂 Meillä oli tosiaan sellainen lyhyt vaihe, kun katseltiin omakotitaloja, mutta kauppoihin ei sillä erää päästy. Olisi vaatinut niin paljon remppaa, että päätimme unohtaa moiset haaveet hetkeksi. Ja nyt kun on tullut tehtyä yhtä ja toista tämän kodin seinien sisällä, niin olen löytänyt sen ihastuksen uudelleen eli en enää halua edes muuttaa! Neliöt meillä kuitenkin riittää.

 • Reply Enni 28/01/2014 at 21:45

  Vau…blogi täynnä toinen toistaan kivempia juttuja. Pitääpä tutustua tarkemmin ja pallonauhat on teon alla täälläkin..:)

  • Reply Maiju 31/01/2014 at 14:20

   Kiva jos tykkäät! Mun piti ihan vierottautua noita paperiaskarteluista, kun niitä alkoi roikkumaan joka huoneessa (mm. vessassa), hehe 🙂 🙂

 • Reply Petra 30/01/2014 at 22:21

  Moikka! Aattelin että linkkaan sulle tän jutun ku koskee aika tärkeetä asiaa, nimittäin meitä ihmisiä ja elämän turvallisuutta.. Toivottavasti viitit lukee ja edistää hyvää asiaa<3! Ois aika mahtava jos myös mainitsisit muille blogissasi niin tulis tarpeeksi nimiä määräaikaan mennessä tohon.. no, mutta jos lukaset ton nii tiiät mistä puhun! Kiitos.
  http://odotusta-jonna.blogspot.se/2014/01/avunpyynto-lukijalta-kaykaa.html

  • Reply Maiju 31/01/2014 at 14:19

   Hei Petra! Mä näin tämän kanssa ja jaoin jo omassa facebookissa – oot kyllä hyvällä asialla eli toivotaan, että vaadittava 50 000 allekirjoittajan raja menee rikki!!

 • Reply Piia 31/01/2014 at 08:37
  • Reply Maiju 31/01/2014 at 14:18

   Hei! Olen joskus aikaisemminkin katsellut kuvia tuosta keittiöstä ja huokaillut sitä, on kyllä hieno! En vaan tiedä osaisinko suunnitella noin hienon kokonaisuuden… 🙂

 • Reply Marianne 02/02/2014 at 19:41

  Mistä tuo keittiön kattovalaisin on hankittu. Se on upea.

  • Reply Maiju 02/02/2014 at 22:15

   Valaisin on Ikeasta ja uskoakseni vieläkin myynnissä 🙂

 • Reply Petriina 09/02/2014 at 20:57

  Oon seuraillut nimettömänä ja näkymättömänä blogiasi jo pidemmän aikaa, mutta nyt on pakko kommentoida ihan vain yksinkertaisesti, että siulla on tajuttoman viehättävä sisustustyyli (mitä et varmaan oo vielä kuullukaan)! Blogisi toimii inspiraation lähteenä ja unelmoinnin kohteena; voi kunpa itsekin osaisin joskus sisustaa kotini samanlaisella tyylikkäällä huolettomuudella, jossa selkeää musta-valkoisuutta piristävät harkitut mutta samalla rennot väriläiskät. Aivan ihanaa! 🙂

  • Reply Maiju 09/02/2014 at 22:14

   Sairastellutta 1-vuotiasta täällä pari vuorokautta hoitaneena ja väsyneenä tulee melkeinpä tippalinssiin, kun voi lukea näin ihanan kommentin, kiitos!! Mahtavaa, jos koet saavasi täältä inspiraatiota omaan kotiin, se on tämän blogin ehdoton tavoite 🙂 Omaan silmään täällä tyylit tuntuu välillä rönsyilevän, kun tykkään vähän kaikesta.. 🙂 Huippua tulevaa viikkoa!

 • Reply Riikka 27/02/2014 at 14:07

  Meinasin jo kommentoida, että hae jotku simppelit ovet Ikealta kellertävien tilalle. Mutta kannattaako kuitenkaan, jos köökki on kuitenkin remontin kohteena joskus. Tiskiallas on älyttömän tärkee osa keittiötä. Me puolivahingossa ostettiin nykyiseen keittiöön valtavan iso allas ja se on kyllä mielettömän hyvä. Sinne saa tungettua likaiset astiat vähäksi aikaa piiloon, isot pellit sun muut on todella kätevä pestä siinä, kun mahtuu kokonaan altaaseen. Meillä ei ole kuivauskaappia (vai mikä se kaappi on tiskialtaan päällä, suomalainen juttu), mutta ei missään vaiheessa olla kaivattukaan toimivan tiskiallaskompleksin ansiosta.

  Kiva blogi sulla! Luin aikoinaan ensimmäistä blogiasi ja nyt löysin tämän. Jotenkin nostalgista nähdä kuvia entisestä opiskelukaupungista <3.

  -Riikka

  • Reply Maiju 27/02/2014 at 14:32

   Sepä tässä justiinsa kiristääkin, että mitään ei viitsisi tehdä, jos remppa nyt tulevan vuoden sisään olisi tehtävissä. Oon miettinyt varmaan kaikki tilapäisratkaisut läpi, mutta yhtä huonoilta tuntuu kaikki. Ja tuo allas lähtee komeessa kaaressa todellakin ekana, en tajua miksi tämmöinen lastenallas on tähän joskus laitettu! Tiskaan pientä käsitiskiä helposti 5 kertaa päivässä, kun mitään ei voi jättää altaaseen likoomaan 🙁 Kuivauskaapin tarpeellisuuttakin oon miettinyt ja aika turhalta se vaikuttaa – meillä on siellä lähinnä säilytyksessä jotkut isot muoviastiat, jotka ei sovi minnekään muualle. Eli voi sitä ilon ja onnen päivää, kun tämä osa asuntoa saadaan heivata historiaan! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.