IN RETROSPECT

Hei! Jo on talvi, tänään tultiin saaresta _veneellä_, mikä on aika merkillistä vuodenaikaan nähden. Pikkuisen lunta voisin siis toivoa, ihan siis sen verran että tulisi valoa elämään. Sähkölämmittäjä toki tykkää leudosta talvesta, mutta bloggaaja ei! Siinäpä syy miksi edellisen ja tämän postauksen väliin ehti monta päivää.. Ei valoa = ei kuvia (ja tästä valittaminen on niiiin klisee, tiedetään sekin :).
 
Mutta hätä keinot keksii eli päätin tehdä meidän ruokailutilasta samanlaisen ennen ja nyt -katsauksen, jollaisen tein viime keväänä olohuoneesta. Keittiössä vuodenaikojen vaihtelut näkyy ehkä selkeimmin, vaikka muuten tila on pysynyt 2,5 vuotta sitten tehdyn pintarempan jälkeen melko muuttumattomana.

Arkistoista ei harmittavasti löydy ihan sitä ekaa tilannetta eli kun muutimme, keittiössä oli tiilenpunainen lautalattia, mustapohjaista kukkatapettia sekä yksi sininen (pääty)seinä. Sininen seinä sai lähteä samantien, koska siitä ei tykännyt meistä kumpikaan. Sen sijaan kukkatapetteja makusteltiin mustan liitutauluseinän kanssa muutamia päiviä, mutta niihin pinttyneen tosi vahvan tupakanhajun takia tapetit oli pakko poistaa. Samalla katosi väripari punaiselle lattialle eli se maalattiin vaaleanharmaaksi.
Ruokapöytä on ollut sama alusta lähtien, vain tuolit ovat joutuneet kiertoon (osa mökille). Ensimmäinen vähän modernimpi tuoli oli pyörivä Tulppaani-kopio, jota seurasi (Ikean) muovinen lastentuoli. Sitten katse harhailikin jo About a Chair -tuoliin, joita mun piti aluksi hankkia kaksi. Ostin kokeeksi yhden ja onneksi etten enempää, sillä viime vuonna löytynyt Bertoia on paras keittiössä. Viimeisintä kuvaa eletään nyt eli musta seinäpinta-ala on kutistunut ja mietin edelleen pitäisikö loppukin musta maalata peittoon.. Eli semmoinen katsaus tällä kertaa!
Hi! Since it so dark in Finland right now (no snow at all!!), I don´t have much new to show you. So I decided to go through my old archives and do a little collage of our dinig area. Some of you may remember, that I did a similar “then and now” post about our living room in last April (read more from here). We have lived here for 2,5 years now so here are all the changes we´ve done so far in this spot. Now I´m longing for even more spacious feeling and pondering weather I´d paint the rest of the walls white too.. Let´s see how it turns out 🙂

0 thoughts on “IN RETROSPECT

 • Reply Marjaana 05/01/2014 at 21:13

  Ihana tuo kukkatapetti! Harmi kun ei ollut säästettävissä.

  • Reply Maiju 05/01/2014 at 21:32

   Samaa mieltä, tapetti oli hieno! Mutta kun eka asia minkä kotiin tullessa huomaat, on vanhan röökin haju, niin ei kiitos :/ Se oli vaan pakko repiä pois.

 • Reply Sari 05/01/2014 at 21:27

  No tääkin juttu on niiiin kuultu, mutta ai että, tämä teidän köökki on ihan mun lempihuone, ihanin ruokailutila ikinä. En kyllästy katselemaan sitä oli seinissä kukkaa, mustaa tai valkoista! Kiva katsaus, kiitos!

  • Reply Maiju 05/01/2014 at 21:33

   Kiitos! Vielä kun saisin koko keittiön “samalle viivalle”, niin olisin tyytyväinen. Toisin sanoen keittiönkaapit pitäisi heittää vaihtoon.. 🙂

 • Reply Amy @ Milo and Mitzy 05/01/2014 at 21:42

  Gorgeous images as always. xxx

  • Reply Maiju 08/01/2014 at 17:17

   Thank you Amy!!

 • Reply Johanna Koo 05/01/2014 at 22:31

  Kyllä värit tekee mielettömän eron, käsittämätöntä. Mä oon kans niin kyllästyny tähän hämäryyteen 🙁 Tänään sorruin postaan surkeita hämäräs otettuja kuvia ihan malttamattomuuttani 😉 Voihan vitriini…teillä on hieno! Mulla on hakusessa vitriini ja ollu jo kauan. Olisin halunnu löytää jonkun vanhan, mutta ei vaan löydy :/ Saatankin ostaa Ikean jonkun 🙂

  • Reply Maiju 08/01/2014 at 17:19

   Joo harmittaa tehdä mitään tässä valossa – joka kuva on ihan likaisen harmaa. Toivotaan, että viimeistään helmikuussa saataisiin nauttia niistä kirkkaista talvipäivistä!

   Tuo meidän vitriini on Ikean Linnarp – sen valmistus on loppunut joskus yli vuosi sitten. Toivottavasti löytyy joku kiva teille pian!

   • Reply tagatha 10/01/2014 at 22:12

    No pöh, olin juuri tulossa kyselemään että mistä tuota vitriiniä saa. Ei voi mitään, etsintä jatkuu!

    • Reply Maiju 10/01/2014 at 22:59

     Tästä on monet kyselleet eli ilmeisen suosittu vitriini olis kyllä. Mekin saatiin tämä viimeisten joukosta niin, että runko oli punainen ja ovet mustat. Kaappi on siis maalattu itse, kun muuten oltaisiin jääty ilman 😉

 • Reply Tanja 07/01/2014 at 11:45

  Hei!

  Katselin kuviasi kauemmas taaksepäin ja huomasin, että olit tilannut tyynynpäällisä envelopesta! Oliko tilaamisessa ongelmia ja tuliko lisäkuluja paljon tuotteiden päälle?
  Hiukan mietin…

 • Reply Inspirations 06/02/2014 at 14:39

  Tulin ensimmäistä kertaa tänne blogiisi ja tykkään kovasti. Ihanat kuvat tässäkin postauksessa!

  • Reply Maiju 06/02/2014 at 17:42

   Kiva että löysit tänne! Nyt tuli hyvin valoa kuviin eli todellakin on odotettu näitä kirkkaita talvipäiviä!

  • Reply Maiju 06/02/2014 at 17:42

   Kiva että löysit tänne! Nyt tuli hyvin valoa kuviin eli todellakin on odotettu näitä kirkkaita talvipäiviä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.