ROOM FOR A GIRL

Heip! Näiden kuvien laittamisessa sitten kestikin (yli kaksi kuukautta!), mikä hyvin kertoo mun bloggaustyylistä. Ei ole suoraviivaista ja ohjelmoitua vaan täysin fiiliksen mukaan.. Eli kuviin liittyen taustaa sen verran, että järjestin lokakuussa meidän kohta 1-vuotiaalle tytölle hieman enemmän tilaa vaihtamalla kahden huoneen paikkaa. 6-vuotias poika sai omaa rauhaa muuttamalla “välihuoneesta” tilaan, jossa ennen oli lähinnä meidän aikuisten työpöydät (ks kuvat Paavon huoneesta täältä). Vaikka tytön huoneeseen tuli edelleen nuo samat työpöydät, on nykyinen järjestys paljon toimivampi. Eli tässä muutama kuva Ainan leikkinurkkauksesta ja huoneesta.

 


Ekat haaveilut mun ensi vuoden unelmointi-kollaasista tuli toteutettua Jouluna, kun Aina sai Brion mustan hellan ja allaskaapin. Keinu ja sienijakkarat ovat kakkoskäden hankintoja, kuten moni leluistakin. Seinään laitoin muutaman puisen DIY-nupin, joita tekee helposti spreijaamalla erikokoisia puuhelmiä ja kiinnittämällä ne pitkillä ruuveilla. Nyt on Ainallakin hyvin tilaa puuhailla!
Hi! In case you remember, I switched two rooms some time ago so that both of the kids would have their own rooms. You can see from here, how my son´s room turned out! And these images are from Aina´s own spot – she got that Brio kitchen as a christmas present 🙂 Many of the toys are flea finds like that retro swing and mushroom chair.

0 thoughts on “ROOM FOR A GIRL

 • Reply Sara 27/12/2013 at 09:47

  Hyvin toimii musta ja valkoinen lapsenkin huoneessa! Väriläiskät ja detaljit tulevat kivasti esiin pelkistettyä taustaa vasten. Tykkään!

  • Reply Maiju 27/12/2013 at 11:20

   Kiitos! En varmaan osaisi edes laittaa sellaista pinkkiä prinsessahuonetta.. 😉

 • Reply Rinna 27/12/2013 at 11:49

  Ihania yksityiskohtia! Näistä sun blogeista saa itsekin loistavia ideoita omaan kotiin. Kun vaan olisi yhtä viitseliäs kuin sinä, että saisi vielä aikaiseksi toteuttaa niitä ideoita 🙂

  • Reply Maiju 27/12/2013 at 12:43

   Hyvä jos saat täältä ideoita omaan kotiin 🙂 Melläkin kaikki kyllä tapahtuu tosi hitaasti ja vähitellen, esim huonekalut on ostettu (kierrätyskeskuksesta yms) sitä mukaa kun sopivia on tullut vastaan. Samoin pikkutavarat. Ehkä siinä se viehätys piileekin 🙂

 • Reply Anna/Kotikolmio 27/12/2013 at 11:58

  Teillä on kyllä ihan mielettömän kaunista ja tyylikästä. Tykkään!

  • Reply Maiju 27/12/2013 at 12:44

   Kiitos Anna, lastenhuoneet on kivoimpia sisustaa, kun saa olla runsaammin tavaraa ja värejä!

 • Reply karo 27/12/2013 at 15:37

  ihana huone ! meiän tytöllä kanssa samainen hella joululahjaksi saapui ja ihan on kyllä ollut paras joululahja melkeinpä,siellä on jo monet lihapullat paistunut 🙂 Onko tuossa allaskaapissa oven takana jotain hyllyjä ? Mietin sitä että pitäisiköhän semmoinen ostaa tytölle hellan kaveriksi(kohta ois synttäritkin), olis kätevä jos sinne mahtuis nuita kattiloita sun muita säilytykseen.

  • Reply Maiju 27/12/2013 at 19:18

   Tuo meidän tyttö on vielä aika sintti leikkimään mitään “oikeita” leikkejä, mutta tuo hella on niin klassikko että sama ostaako sen nyt vai ensi jouluna :). Astiakaapissa on yksi hylly eli sinne mahtuu yllättävän hyvin tavaraa!

 • Reply Vilttitossu // http://carouselia.blogspot.fi/ 27/12/2013 at 18:45

  Oi että ompas kaunis huone! Rrrrrakastan mustaa maalia, räsymatto-kuviota, brion keittiötä ja ja ja.. joten täysosuma mulle :). Meilläkin on meneillään leikkikeittiön pystytysoperaatio täällä, saas nähdä mikä lopputulos on, vai jääkö blogini x-files -tiedostoihin 😀

  • Reply Maiju 27/12/2013 at 19:21

   Yksinkertainen tausta (musta/valkoinen seinä) toimii yllättävän hyvin lastenhuoneessakin – antaa tilaa kaikille kivoille leluille eikä lopputulos ole se perus sillisalaatti. Pitää vielä hankkia muutama pärekori leluille ja tosiaan nuo Marimekon säilyttimet on mahtavia!

 • Reply Sari 27/12/2013 at 20:04

  No kyllä. Kyllä siinä lukee isolla Maiju! Ihan näkyy sun kädenjälki taas. 😀 Huippuhieno huone!

  • Reply Maiju 28/12/2013 at 13:11

   Kiitos! Saa tosin nähdä mihin tässä vielä joudutaan, kun tyttö kasvaa ja mahdollinen prinsessavaihe alkaa.. 😀

 • Reply Mustavalkeaa 27/12/2013 at 23:30

  Ihsna lastenhuone! <3

  • Reply Maiju 28/12/2013 at 13:11

   Kiitos! <3

 • Reply Karita 28/12/2013 at 01:28

  Olen jo pidempään lukenut blogiasi ja olen saanut ihan valtavasti inspiraatiota oman kodin (ja varsinkin lastenhuoneen) sisustamiseen! Yksi parhaista sisustusblogeista! Ihania perusvärejä ja hyviä löytöjä.

  • Reply Maiju 28/12/2013 at 13:13

   Oi miten ihana kommentti, tulee niin hyvä mieli, jos olen voinut innostaa muita sisustajia! 😀

 • Reply JuttaEmilia/ Projekti Verkaranta 28/12/2013 at 10:46

  Voi että mä tykkään tästä teidän tytön huoneesta! Ja tuo hella sopii sinne kuin nakutettu. Voisin aina ja vain jäädä fiilistelemään tänne sun blogiisi näiden kauniiden kuvien keskelle. Aiheuttaa nimittäin suurensuurta inspiroitumista 🙂 Kiitos siis siitä!

  • Reply Maiju 28/12/2013 at 13:14

   Mahtavaa, kiitos ihanasta kommentista! 🙂

 • Reply Pieni lintu 29/12/2013 at 13:10

  Kivan värikästä, vaikka hillittyä – tykkään valtavasti!!!

 • Reply Johanna Koo 29/12/2013 at 18:09

  Voi upeen näköstä! 🙂 Pukki toi meillä valkosen hellan…allaskaappi on vielä ostamatta, mutta haen sen pian 😉 On niin kivan näkösiä…melkeen pohdin että teen tytskälle keittiön meidän työhuoneen nurkkaan 🙂

 • Reply liinu 31/12/2013 at 15:46

  ihana huone!

  liinukallinen.blogspot.co.uk

 • Reply Kam Martin 01/04/2014 at 01:59

  eek! i hope i filled that out correctly! i’ve done a zillion searches for a tall canvas bag like the one in your photo. i’m assuming it must be european? would you mind to let me know who it’s by? i’m in love with it- found your photo via pinterest. thanks so much!

  • Reply Maiju 01/04/2014 at 14:02

   Hi Kam! You are right – the canvas bag is by a Finnish brand called Marimekko. And the pattern with the dots is called Räsymatto. I hope you find a similar one somewhere! 🙂

 • Reply johanna 04/03/2015 at 18:50

  Hei,

  Meillä on lasten huoneessa samaiset brion hella+astiakaappi, aivan ihanat 🙂 osaatko kertoa tuosta retrokeinusta mitään? Löysin samanlaisen rungon roskalavalta ja tarkoitus rakentaa valmiiksi ja olisi kiva tietää historiaa 🙂

  • Reply Maiju 04/03/2015 at 22:06

   Keinu on vinttilöytö eli tullut meille ihan sattumalta. En siis valitettavasti osaa kertoa siitä, mitään. Vastaavia on näkynyt silloin tällöin, lähinnä sinisenä. Tsemppiä kunnostusprojektiin, tässä on kyllä hyvä lapsosen keinua 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.