FIRST PRIZE..

Hei! Sain reilu viikko sitten aivan fantastisia uutisia – olin voittanut Arabian Suomen kaunein kattaus -kilpailun Syysilo-nimisellä kattauksellani, wohaa! En tosiaan uskaltanut edes unelmoida moisesta. Tuomaristo arvioi kuvaani seuraavasti: ”Kattaus on selkeä ja yksinkertainen ja siinä on kutsuva tunnelma. Kattauksen värimaailma on rauhallinen ja toimiva. Kattauksessa on yhdistelty hyvin Arabian eri sarjoja ja siinä on hyödynnetty luonnosta saatuja materiaaleja koristeina.”
 Kuten moni teistä lukijoista tietää, osallistuin kisaan osana Indiedaysin ja Arabian yhteistyötä. Käytin kattauksessani kuvauslainaan saamiani astioita – pääosin Tuokiota ja 140 v. juhlalautasia (selvennyksenä vielä, että myös yhteistyöpalkkiona oli astioita, mutta ei samoja mitä kuvissa). Voitosta nousi silti aikamoinen kalabaliikki Arabian facebookissa, jossa osa kommentoijista väitti koko kilpailua ennaltasovituksi ja siten kuluttajia harhaanjohtavaksi.

On totta, että muihin osallistujiin nähden minulla (ja muilla samassa yhteistyökampanjassa mukana olleilla bloggaajilla) oli kilpailussa etulyöntiasema, kun sain tehdä kattaukseni muista kuin omista astioistani. En silti koe tehneeni mitään väärää, sillä luin tarkasti kilpailun säännöt sekä toimin muutenkin siten, kun yhteistyökampanjan puitteissa oli sovittu. Arabia on myöhemmin pahoitellut asiaa (lue lisää facebookista), mutta myös todennut, että voittaja valittiin puhtaasti kuvia vertailemalla (se riittää minulle!). Ensi vuotta silmällä pitäen lienee kuitenkin selvää, että osallistumista täytyy jotenkin karsinoida. Nyt näyttisikin siltä, että ensi vuonna bloggaajat ja “tavikset” osallistuvat kisaan omissa kategorioissaan. Hyvä!


 

 

0 thoughts on “FIRST PRIZE..

 • Reply Pieni lintu 03/12/2013 at 18:06

  Onnittelut! 🙂

  Ihan järkevää, että bloggaajat olisivat omassa kilpailukategoriassa!

  • Reply Maiju 03/12/2013 at 18:33

   Oon samaa mieltä, ei tulisi näitä epäselvyyksiä.. :/

 • Reply Sari 03/12/2013 at 18:12

  No pöh, ei mulle tullut mieleenkään tuollainen asia. Omilla taidoillasihan sä palkinnon sait. Ja sitä paitsi jos jollakulla ei ole niin “cooleja” Arabioita, niin se on vaan omasta silmästä kiinni että miten taikoo kokonaisuudesta houkuttelevan hyödyntäen sitä mitä on. Tätä mieltä mä oon. Eli onnea voitosta! 🙂

  • Reply Maiju 03/12/2013 at 18:37

   Kiitos! Mun mielestä tämä oli aika haastava kampanja, vaikka sainkin valita (lainaan) mitä tahansa Arabian astioita. Aika pitkät miettimiset oli myymälässä, jotta niistä syntyisi järkevä kokonaisuus, joka miellyttäisi omaa simää ja sopisi meidän kotiinkin. Eli voitto oli iso ylläri!

  • Reply Anonymous 04/12/2013 at 19:44

   Olen täsmälleen samaa mieltä 🙂 Kyse on kuitenkin parhaimmasta visiosta, johon vaikuttaa muutkin asiat kuin pelkät astiat. Ja tämän takia mun mielestä bloggaajille ei tarvita omaa skabaa.
   Jotkut nyt vaan valittaa niin herkästi kaikesta.

   • Reply Maiju 04/12/2013 at 21:08

    Niinhän se on – kokonaisuus ratkaisee eikä pelkät kipot ja kupot! 🙂

 • Reply Kikka 03/12/2013 at 19:03

  Onhan kattauksesi tosi kaunis, onnittelut voitosta!

  En minä mihinkään järjestettyyn juttuun usko, mutta olen kyllä sitä mieltä että te lainaajat ja ne ei-lainaajat kyllä painitte eri sarjassa. Siis oikein loistava parannus tuleviin “taistoihin”, että olisi eri kategoriat noille edellämainituille 🙂

  • Reply Maiju 03/12/2013 at 19:31

   Allekirjoitan tuon täysin ja oon myös eri kategorioiden kannalla. Vähän ihmetyttää, että tätä ei huomattu aiemmin vaan kaikki niputettiin samaan..

  • Reply Anonymous 04/12/2013 at 19:50

   Harmi kun näistä kommenteista ei voi tykätä 😀 Joudun kommentoimaan jokaiseen

   • Reply Maiju 04/12/2013 at 21:08

    ;D

 • Reply Bambi 03/12/2013 at 20:13

  Price = hinta
  Prize = palkinto(sija)

  • Reply Maiju 03/12/2013 at 20:35

   No voi huh, mikä kirjoitusvirhe – onneksi huomasit, kiitos!! 😀

 • Reply Saija 03/12/2013 at 20:18

  Ansaittu voitto! Marisijat paperilautasineen voi mennä nurkkaan häpeämään. En ymmärrä lainkaan miksi lähettää kilpailuun kuva kertakäyttöastioista tahi lautasella makaavasta koirasta.

  • Reply Maiju 03/12/2013 at 20:34

   Näitäkin oli eli ehkä jotain seulontaa vois senkin osalta olla että kuva yleensäkin esittäisi kattausta Arabian astioilla.. 🙂

  • Reply Anonymous 04/12/2013 at 19:46

   😀

 • Reply Susanna Tamminen 03/12/2013 at 20:40

  Oi mahtavaa onnea kovasti, näyttää tosi kauniilta!

  • Reply Maiju 04/12/2013 at 17:26

   Kiitos Susanna! 🙂

 • Reply Sirpa 03/12/2013 at 21:14

  Onnittelut ansaitusta voitosta! Äänestin sinua tässä(kin) kisassa koska kattaus oli tyylikäs, kaunis ja persoonallinen. Kauneus on katsojan silmissä mutta kyllä jokainen osallistuja voi tehdä kattauksensa harkiten ja miettiä esimerkiksi valaistusta. Osallistujissa oli tosiaan melkoinen kirjo monenmoista kauneutta! 🙂

  Tämä on sitä suomalaista kateutta parhaimmillaan; Jos ei itse onnistu, se on jonkin toisen syy. Säännöt oli väärät, muut liian hyviä tms. Toivottavasti sitten ne eri kategoriat tuovat helpotusta tähän. 🙂

  • Reply Maiju 04/12/2013 at 17:32

   Kiitos Sirpa äänestä ja kehuista! Pelkät astiat eivät tosiaan tee onnistunutta kattausta vaan siihen tarvitaan muutakin. Ensi vuonna on sitten kaikki puntit toivottavasti tasan, että säästytään tältä jälkipyykiltä 😉

 • Reply -N 03/12/2013 at 21:35

  Onnea voitosta! Voi apua mitä kommentteja tuolla Facebookissa..! Kylä jollain on lähtenyt mopo pahasti keulimaan yhden kilpailun takia, luulisi että ihmisillä on muutakin elämää kun tehdä maailman isoin asia jostain nettikilpailusta. Eihän se nyt ole herranjestas sinun syy jos Arabia on laittanut sellaiset säännöt että on vain yksi kategoria ja kaikki voi osallistua. Kateelliset marisee ja itkee. Ole onnellinen voitostasi, hieno kuva ja hieno kattaus.

  • Reply Maiju 04/12/2013 at 17:36

   Veit sanat suustani eli kieltämättä mietin kanssa miten tää kisa on otettu näin tosissaan..:) Onneksi ei tänne blogiin tai facebookiin ole tullut mitään herjaviestejä! Arabialle kyllä hyvä herätys ja näyttävät ottavan kommentit tosissaan 🙂

 • Reply Janina 04/12/2013 at 08:05

  Onnittelut 🙂 Sun kattaus on upea! On aina ihmisiä jotka valittavat kaikesta…

  • Reply Maiju 04/12/2013 at 17:36

   Kiitos! Niinhän se just on, että kaikkia ei voi miellyttää!

 • Reply Hellu 04/12/2013 at 18:54

  Aika paljon onkin puhuttu piilomainonnasta ja etiikasta bloggaajien keskuudessa. Olisi hyvä ollut kertoa etukäteen, ettei tee kattausta yksin, vaan on saatu apua. Toisaalta ystävältä saatu apu on aina paras apu eikä se maksa mitään, mutta että jonkun firman ja vieläpä kilpailujärjestäjän firman kautta… Kilpailujärjestäjä tosin mokasi tässä asiassa itsekin, kun ei osannut odottaa semmoisia vetoja kilpailijoita. Eikä, ikävä kyllä, Arabia edes informoinut Arabiaa, että avittaa jotakuta kisassa. Arabian olisi varmasti pidännyt jäävätä itsensä kisassa.

  Rehellisyys kunniaan, kaikilta.

  Kattaus on kyllä kaunis ja todella, todella houkutteleva 🙂

  ps. en edes kommentoi blogeja, mutta pisti silmään nämä piilomainonta jutut, mitkä blogeissa kuin blogeissa villitsee. Parasta on, että kaikki kertoo aina minkä takia tekee minkäkin jutun. Eikä tämä viesti koske vain tätä juttua, mutta yleensäkin, jos tekee jotain reportaaseja, jossa on ulkopuolista apua ollut jutun teossa (sommittelussa, kuvauksissa, jutun teossa, jutun aiheen annossa, ilmaisia tavaroita tms), niin olisi hyvä kertoa, ihan näin yleisesti vinkkinä, ihan vain rehellisyyden takia.

  • Reply Maiju 04/12/2013 at 21:14

   Olet ihan oikeassa siinä, että sellaisen, joka ei seuraa blogeja, on ollut mahdotonta erottaa Arabian kanssa yhteistyössä tehdyt kattaukset kisan kuvagalleriasta. Eli sehän on tavallaan piilomainontaa, kun kilpailukuvasta tai tekstistä ei ole ollut linkkiä blogikirjoituksiin, joissa yhteistyöstä on varmasti kerrottu. Blogeja itsessään ei mun mielestä voi siis syyttää piilomainonnasta, koska blogeissa yhteistyöstä on kattauskisassa kerrottu. Vastaisuudessa samalta ongelmalta vältytään, kun yhteistyöbloggaajat ovat omassa kategoriassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *