MAKING ROOM(S)

Kauan sitä mietin – miten saada koti taas kaivattuun järjestykseen, kaikille omaa tilaa, tavaroille paikat ja ennen kaikkea rauhoitettua yöt nukkumiseen… Vauva on nukkunut ensimmäiset kuukaudet mun vieressä, kunnes se alkoi käydä liian tukalaksi. Siitä neiti on hiljalleen peitelty omaan pinnasänkyyn, joka ensin oli mun sängyn vieressä, sitten metrin päässä. Nukuin koiranunta, kun heräsin tyttösen peiton jokaiseen kahahdukseen, kyljenkääntöön ja ähinöihin. Eli ihan turhaan siis..
 
Tytön (nyt 9 kk) siirtäminen omaan huoneeseen tuli siis näinkin nopeasti vastaan – ongelmana vaan, että minne? Ensinhän ajateltiin, että tyttö voisi olla työhuoneessa muutamine tavaroineen. Joo muutama tavara tosiaan! Siinä vaiheessa, kun Paavon huoneeseen alkoi kerääntyä kaikenlaista Dublo-palikkaa, nukensänkyä, kävelykärryä ajattelin, ettei tämä näinkään voi olla. Vauvalle oli pakko järjestää enemmän tilaa ja samalla palauttaa Paavolle oman huoneen rauha!
 
 

 
Loppujenlopuksi vastaus olikin aika helppo – Paavon huone muutti työhuoneeseen ja Aina-vauva siirtyi Paavon entiseen huoneeseen kahden työpöydän kanssa. Ja uuden järjestyksen myötä niin moni palikka on loksahtanut kohdalleen! Eskarilainen on tyytyväinen uusiin neliöihin ja pöytä, jonka ääressä hän ei koskaan istunut on nyt aivan lempparipaikka. Siitä on kiva katsella ulos Legoja kasaillessa 🙂 Myös toinen huone onnistui tosi hyvin, siitä päivitystä myöhemmin 😉
 


Having a baby in the same room has been making my nights very restless. Altough she has not been needing my attention, I still woke up every time she moved even a bit or made the smallest noise. So unnecessary! At the same time all the baby toys started to pile up in Paavo´s room, making it hard to maintain any order. So it was time for a bigger change in terms of making room for both of the kids! What I did was, that I moved Paavo´s room to the old working room so that Aina baby got the old Paavo´s room which was bigger for both of her stuff and our working tables. Oh boy, my son has been happy about this after he now has his own space and just loves to sit there by the table and window! And mummy is pretty happy too as I now feel that many of the missing pieces have found their place! So here is the new Paavo´s room!

0 thoughts on “MAKING ROOM(S)

 • Reply frida 21/10/2013 at 12:40

  Love that wallpaper!
  I’m a Swedish blogger and I must say I find your blog very inspiring.

  • Reply Maiju 21/10/2013 at 13:24

   Great to hear – I always the Swedish way of doing home decoration 🙂

 • Reply Jenni 21/10/2013 at 12:49

  Where have you bought the bed? It looks great! 🙂

  • Reply Maiju 21/10/2013 at 13:23

   The bed is old, almost 60 years I would say. So I’ve bought it 2nd hand from a local antique dealer (www.antiq.fi)

 • Reply ann 21/10/2013 at 12:52

  Kene tuo ihana tapetti on? tahdon juuri tuollaisen meidän uuteen kotiin!!

  • Reply Maiju 21/10/2013 at 13:22

   Se on Fine Little Dayn ja löytyy Photowallin valikoimista!

 • Reply Pieni lintu 21/10/2013 at 13:44

  Meillä on tässä kolmiossa pojat (eskarilainen ja tokaluokkalainen) samassa huoneessa – välillä sovussa ja välillä vähemmän sovussa. 😀 Lelut ja leikit pojilla on niin samanlaisia että sen puolesta ei ole ongelmia, mutta joskus iltaisin on vähän tuskaa kun pikkuveli höpisee ja touhuaa sängyssään eikä anna toisell unirauhaa. 😛

  • Reply Maiju 21/10/2013 at 14:35

   Mäkin mietin aluksi lapsia samaan huoneeseen, mutta siinäkin tapauksessa huoneiden vaihto olis tullut kyseeseen – tytön sänky ei millään olisi mennyt Pn huoneeseen. Myös 5 v. ikäero ja eri sukupuoletkin puolsi tätä ratkaisua, kun sama huone olis ehkä jäänyt turhan väliaikaiseksi. Eikä työhuoneen säilyttäminen ollut niin tärkeää 🙂 🙂 Jos olis ollut vähemmän ikäeroa ja suht samat lelut, niin sitten se olis ollut järkevintä. Ei mullakaan omaa huonetta ollut vasta kun joskus koulussa 😉

 • Reply FrauSchmitt 21/10/2013 at 15:47

  What a lovely room! Your son looks so happy with it and I can imagine the mommy smile on your face. Your room is such a good inspiration to me, I’m making a new boy’s room as well and a girl’s room too, because my twins need their own rooms now.
  Cheers from germany,
  Stephanie

  • Reply Maiju 21/10/2013 at 19:16

   Nice to hear if you found some inspiration from here for your own home! So nice to make rooms for a girl and boy! I think Paavo´s room is quite “unisex” and same goes for Aina´s room as I´m not that into “Hello Kitty” type of things 🙂 Maybe some more red instead!

 • Reply Hanna/ Pastellimaja 21/10/2013 at 16:07

  Meillä siirtyi pienempi ihan vahingossa nukkumaan isosiskon huoneeseen jo puolivuotiaana, kun yläkerran rempan jälkeen vain kokeilin, miten tyttöjen makkariin sitten “joskus” mahtuu toinenkin sänky. No sille tielleen jäi ja yllättävän ajoissa pikkumimmi oppi nukkumaan eri huoneessa. Isomman kanssa mentiin vierivieressä huonoilla unilla reilusti yli vuoteiseksi.

  Mielenkiintoisia, ihania kuvia! Ainan huoneen kuvia odotellessa, mukavaa alkanutta viikkoa sinne!

  • Reply Maiju 21/10/2013 at 19:13

   Tyttö on nukkunut ehkä noin 5 yötä omassa huoneessaan ja tämän perusteella hän ei juuri vaikuta edes huomanneen koko muutosta. Heräilee siis edelleen sen 2-3 krt yössä, mutta onneksi rauhoittuu tassutteluun nopeasti.. :/ Itse nukun kyllä niin paljon paremmin eli ilman muuta oli oikea siirto tässä vaiheessa! 😉

 • Reply Piia 21/10/2013 at 17:21

  Hei, tosi mahtava. Ja tuo kuusitapetti sopii tuommoiselle isommallekin pojalle tosi hyvin. Meillä on ollut just mietinnässä, miten yhdistää lastenhuoneeseen kaksivuotiaan taaperon ja kohta koulun aloittavan isomman pojan tavarat. 🙂

  • Reply Maiju 21/10/2013 at 19:09

   Tuo tapetti aiheutti tosiaan jonkin verran mietintää huonejärjestyksen osalta, sillä yhdessä vaiheessa pohdin tähän jopa meidän aikuisten makkarin siirtoa. Mutta parempi näin, ei se munkaan mielestä (vielä) ole liian lapsellinen 6 vuotiaalle 🙂 Teillä sentään on se etu, että molemmat lapset ovat ilmeisesti poikia – jos vaikka kummallekin tekisi “oman puolen” eli toiselle seinustalle toisen tavaroita ja toiselle toisen?

   • Reply Piia 22/10/2013 at 11:44

    Juu, onneksi ovat poikia molemmat (siis huoneen takia 😀 ) ja samanlaiset leikit vielä toistaiseksi. Kun isompi alottaa syksyllä koulun, niin pitää sitten rauhoittaa hänelle oma soppinsa, ettei pikkuveikka haittaa läksyjä 😉

 • Reply Angelica 21/10/2013 at 18:40

  Love his new room!!! Is it ok for me to borrow your pictures and show them on my blog?
  hugs Angelica/Mamamekko

  • Reply Maiju 21/10/2013 at 19:06

   Thank you – of course it´s okay to loan my pics – I´m only glad if you do so! Ha en bra kväll!

 • Reply spraykon.eu 21/10/2013 at 22:31

  Very nice room. Black and white decor. 🙂

 • Reply Cinnabaria - Valkoinen Koti 22/10/2013 at 08:41

  Ihanan inspiroiva lastenhuone! Valkoisen ja värin tasapaino on juuri sopiva! Pidän kovasti tyylistäsi sisustaa ja palaan usein katselemaan kuviasi kun kaipaan piristystä. 🙂

  Muuten, mun blogissa olisi menossa ihan kiva tapettiarvonta. Käy ihmeessä osallistumassa. 🙂

  http://omavalkoinenkoti.blogspot.fi/2013/10/tapettiarvonta.html

 • Reply Tiinakaisa 22/10/2013 at 15:26

  Pulmaan löytyi oikein hyvältä näyttävä ratkaisu!

 • Reply Johanna Koo 22/10/2013 at 18:43

  Ei hyvänen aika!! Näitä sun juttuja kun katsoo…olen aivan äimänä. Et voi ollakin noin ihanan näkönen koti <3 <3

  • Reply Maiju 22/10/2013 at 19:21

   Kiitos Johanna, vanhat tavarat vaan vaihtoi paikkaa – nää lastenhuoneet on muutenkin helpoimpia, kun niissä värit sitoo usein kokonaisuuden yhteen 🙂

  • Reply Maiju 22/10/2013 at 19:21

   Kiitos Johanna, vanhat tavarat vaan vaihtoi paikkaa – nää lastenhuoneet on muutenkin helpoimpia, kun niissä värit sitoo usein kokonaisuuden yhteen 🙂

  • Reply Maiju 22/10/2013 at 19:21

   Kiitos Johanna, vanhat tavarat vaan vaihtoi paikkaa – nää lastenhuoneet on muutenkin helpoimpia, kun niissä värit sitoo usein kokonaisuuden yhteen 🙂

 • Reply C 22/10/2013 at 23:05

  Hei! Jostain syystä blogisi parin viimeisen postauksen kuvat eivät tunnu oikein latautuvan. Kuvista jää puolet oudosti harmaaksi niin että alaruna jää peittoon. Tämän postauksen ensimmäiselle, kolmaannelle ja toiseksi viimeiselle kuvalle käy näin. Sivun päivittäminen ei auta. Ajattelin mainita jos vaikka jollakulla muulla ongelma. (ja siis seuraan useampia blogeja, en tosin indiedayssa, ja tämä on ainoa jossa niin tapahtuu)

  Ihanalta näyttää kaikki se mikä on näkyvissä! 🙂

  • Reply Maiju 22/10/2013 at 23:25

   Kiitos, kun kerroit tuosta kuvien latautumisongelmasta! Laitan oitis viestin Id:lle, että tarkistavat jutun. Pidän kuvakoonkin pienenä, jotta ne just latautuisivat nopeasti!

 • Reply Desireé @ home&desire 23/10/2013 at 21:10

  I love love this! Have been looking at this wallpaper for my big sons room! 🙂

  • Reply Maiju 24/10/2013 at 11:41

   Thanks! This room was made for the baby, but I think the wallpaper works well for my older son (6 years) too. For sometime atleast 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.