TABLE FOR SIX WITH ARABIA

(BLOGIYHTEISTYÖ) Viime vuonna pyörinyt Arabian Suomen kaunein kattaus -kisa käynnistyy jälleen nyt syksyllä, kun kaikki Arabian ystävät kutsutaan avoimeen kattauskilpailuun! Itse osallistun kisaan osana Indiedaysin ja Arabian yhteistyötä eli kokoan oman Arabia-kattaukseni kuudelle. Tavoitteena on siis tehdä kunniaa arjen kauneudelle ja yhteisille ruokahetkille eli kattaa pöytä oman näköiseksi!

Ihan alkuun on pakko tunnustaa, että en ole kattauksissa mikään maestro. Tykkään toki kauniista astioista (ja omistankin niitä paljon!), mutta ruokapartyjen kynnyksellä en silti saa aikaan oikein mitään tavallisesta poikkeavaa. Yksi syy on ehkä siinä, että vierastan jossakin määrin sellaista täydellisyyteen asti hiottua, symmetristä kokonaisuutta, jossa jokainen viinilasi ja veitsenkärki on aseteltu tietyllä tavalla. Mutta eihän kattauksen oikeasti tarvi olla sellainen!?

Kuten sisustuksessa yleensäkin, myös kattauksessa tykkään tietynlaisesta eriparisuudesta eli esimerkiksi yhdistellä eri astiasarjoja, sävyjä ja materiaaleja. Kynttilät (tuikut) ja kukat kuuluvat ehdottomasti kivaan kattaukseen meillä, ihan vain rennosti sinne tänne laitettuna. Siispä Arabian kattaushaasteessa tiesin heti, että haluan käyttää Arabian 140 v. juhlalautasia – sopivan eriparisia, mutta silti huikean kauniita!
Astiat / kuvauslainassa | Tableware / loaned


Juhlavuoden lautaset juhlistavat nimensä mukaisesti Arabian pitkää perinnettä eli halusin myös muiden astioiden sekä koristelun henkivän samaa perinteikkyyttä. Niinpä valitsin kattaukseen niinikään sinisävyiset Tuokio-lautaset sekä Iittalan Sarjaton-lasit. Syksyn henkeä pöytään tuovat lisäksi pomeranssin väriset Kivi ja Kastehelmi -tuikut sekä samansävyinen Aalto-maljakko, kaikki Arabian verkkokaupasta. Muuksi rekvisiitaksi riittivät miehen Elsa-mummin tuohikaitaliina, muutama koristekurpitsa sekä syksyinen pihlajanoksa! Emalinen kattila on muuten sekin vanhaa Arabiaa 🙂

Nyt kannattaa ottaa omatkin Arabiat käyttöön eli käydä osallistumassa Suomen kaunein kattaus -kisaan, jonka voittaja saa omakseen kuuden hengen vapaavalintaisen astiaston. Lisäksi jos haluat, niin mun kattausta voi käydä äänestämässä täällä!

Hi! I used tableware from Finnish Arabia brand to create a dinner setting for six! Tradition and Autumn were my leading themes for this fun challenge that I did with my blog portal Indiedays and Arabia.

9 thoughts on “TABLE FOR SIX WITH ARABIA

 • Reply Mamen 16/09/2013 at 11:20

  So beautiful!

 • Reply Maria 16/09/2013 at 11:27

  Ihana kattaus ja tuo pihlajanoksa on niin kaunis <3 Itsekin pääsin tähän kamppikseen mukaan ja sattumalta meillä on muuten kattauksessa samat astiat; nuo 140-vuotislautaset ja Tuokio-sarjaa. Hyvä kattausmaku sinulla 🙂

 • Reply Satu //ALL YOU NEED IS WHITE 16/09/2013 at 14:10

  Todella kaunis ja herkkä syyskattaus!
  Kirjoitit, että vierastat täydellistä asettelua kattauksissa. Alkoi hymyilyttää, sillä itse ihastelen kovasti rennolla otteella tehtyjä kattauksia, mutta jostain syystä omistani ei sellaisia tule, vaan kaikki ovat lähes viivasuorassa :D. Todisteaineistoa luvassa lähipäivinä, kun julkaisen oman Arabia-kattaukseni :).

 • Reply Dahlin 16/09/2013 at 14:35

  Tosi hieno syyskattaus! Itse tykkään tosi paljon tällä hetkellä tuosta pomeranssiväristä Iittalan lasissa. Itsekin olin mukana kattauskilpailussa, jossa yhdistelin vanhaa ja uutta.

 • Reply amina 16/09/2013 at 14:38

  genial la composición de la mesa.
  Un saludo

 • Reply Marjut 16/09/2013 at 18:31

  Todella upea kattaus, ei voi muuta kuin ihastella! 🙂

 • Reply Tiina 16/09/2013 at 21:36

  Kaunis kattaus! Toi kuparinvärinen Aalto on niin IHQU…..

 • Reply Megulencja 17/09/2013 at 14:17

  Autumn twig placed in a vase is such a great idea!!!

  Kisses, Meg
  http://www.megulencja.blogspot.be

  • Reply Maiju 21/09/2013 at 00:08

   Thank you Meg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.