SUMMERHOUSE UPDATE

Voi tuota meidän mökkiä! “Ottakaa mukaan lakanat ja ruokaa jääkaappiin” sanoi mökkiä myynyt välittäjä vuosi sitten viitaten, että kesäasumus ei muuta kaipaa. Joo röhönaurut! Tai joku normaali ihminen tietysti tekisi justiinsa näin, mutta sisustusvammainen ei voi. Kun mies katsoo telkkaria, tuijottaa hän seiniä ja miettii pintojen maalaamista, maalaamatta jättämistä, verhoja ja tapetteja, keittiön työtason väriä… 90-luvulla rakennettu mökki ei anna mitään viitteitä, että miten siitä saisi helpoimmin kivan ja viihtyisän. Sellaisen mökkimäisen ja ajattoman. Päinvastoin lastulevyä on joka nurkassa, edellisen jäljiltä puuttuu listoja ja lattian muovimatto jää imuriin kiinni. Repikää siitä tunnelmaa!
No ei tässä sentään pelkässä luomisentuskassa olla tätä kesää kieriskelty vaan mökkikauppojen jälkeen oon maalannut sisäkaton sekä osan puolipaneeleista valkoiseksi. Keittiön lastulevykaapit on vaihdettu 50-luvun puiseen keittiökaappiin, välitila kaakeloitu, työtaso ja allas uusittu sekä vetimet päivitetty. Tavaraa kulkee saaren ja kaupungin väliä tasaisena virtana, kun sekavat kupit ja kuupat vaihdetaan erilaisiin kirppislöytöihin ja vanhoihin kalusteisiin. Mökillä puuhastelu on siis tosi kivaa, ei ole niin tarkkaa ja tuloksen näkee heti!
Mutta entä tyylivalinnat? Selkeä linja on hakusessa edelleen, mutta en lähde sitä hoputtamaan. Ehkä on parempi, että mökin tunnelma kehkeytyy vähitellen meidän näköiseksi ja mökin oloiseksi? Yksi silti on varmaa eli että en halua saariasumuksesta kaupunkikodin kopiota! Tällä hetkellä mietinkin, että raikkaat värit, puu, leikillinen retro ja rottinki voisi olla se juttu mökille. Innokkaana odotan myös uutta täysmustaa modernia tulipesää ja sen taustalle tulevaa harmaata rapattua seinää! Ehkä niistä saan taas uusia vinkkejä 😉


Hi! Our summerhouse was no dream when we bought it, but slowly it´s turning out like I want it to be. Not there yet, but I think this project needs some time to find the right athmosphere. One thing I know, is that it will not be like our city home. So I´m thinking of colours, natural materials, old furniture and lots of vintage finds!

0 thoughts on “SUMMERHOUSE UPDATE

 • Reply hanna 03/08/2013 at 23:47

  Hei, meillä samanlainen (erivärinen) nallekeinu! Luulin, että sen on joku meille tehnyt, eikä ostettu. Onkohan jossain lehdessä ollut teko-ohje?! Onko se teillä ollut aina vai kirpparilöytö?

  • Reply Maiju 04/08/2013 at 10:08

   Nalle-keinu on kirppislöytö, vaikuttaa myös itsetehdyltä eli ehkä siihen on tosiaan ollut joskus ohje jossain! 😉

 • Reply Pieni lintu 03/08/2013 at 23:55

  Hyvä tästä tulee – ainakin jo näyttää paremmalle mitä ne aikaisemmat kuvat. 😉

 • Reply Ilona 04/08/2013 at 00:09

  No kylläpä olet onnistunut saamaan viihtyisyyttä! Ihanan näköistä:)

 • Reply Tarja / Tarja's Snowland 04/08/2013 at 09:01

  Olet niin taitava sisustaja, että mökistä tulee varmasti upea! Eikös oo kiva, kun on vähän pähkinää purtavaksi ja kaikki ei ole niin obvious? Nuo kuvailemasi asiat kuulostaa hyvälle, etenkin rottinki. Ja takka viitoittakoon tietäsi :).

 • Reply Nina 04/08/2013 at 10:59

  Aivan ihanan tunnelman olet taas onnistumaan luomaan.
  Ihanaa katseltavaa!

  /Nina

 • Reply LivingSweetLiving 05/08/2013 at 14:57

  Hi!

  I really don’t understand what you’re writing but I just want ti led you know I love the pics and how you’re decorating!

  /Monica

 • Reply littleB 06/08/2013 at 23:45

  Ihana tunnelma ja ihan supersuloisia yksityiskohtia. Tykkään! 🙂

 • Reply sue b. 08/08/2013 at 17:39

  This summer house is so cute! I love that there is a lot of light and all those pops of colors!

 • Reply Kristina 10/08/2013 at 10:05

  I love it! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.