SUCH A PERFECT DAY

Eilen oli spesiaalipäivä. Oltiin jo keväällä sovittu, että tää on se päivä jolloin mennään merimiehen kanssa ulos kahdestaan. Kahdestaan! Olikin outo tunne pyöräillä illalla rantaan ilman Ainaa, joka jäi kotiin mummon ja vaarin kanssa… Jännitin, mutta ihan turhaan. Ilta oli kaikilla menestys! 🙂

Tunnelmaa nostatettiin jo päivällä hakemalla sushilajitelmat. Mä en oikein tiedä mitä mieltä oon sushista, kaunista ruokaa se ainakin on. Ja ihan hyvää, vaikka kylmässä riisissä on tietty öklömomentti (?)
Niin ja semmonen juttu vielä, että sain joitakin viikkoja sitten monissa blogeissa pyörineen haasteen, jossa pyydettiin nimeämään blogeissa vähemmän hypetetty esine tai huonekalu, joka omasta mielestä on maailman kaunein. Mulla kesti tosi kauan tämän miettimisessä, mutta nyt se taisi löytyä – Ultima Thule lasit! Tapio Wirkkala (1968) on hakenut niihin inspiraatiota Lapin sulavasta jäästä ja onhan tuo muotoilu aivan huikea. Mun mielestä meni hyvin myös valkkarilaseina. Omani hankin 2nd handina tietysti 😉

lautaset / saatu blogin kautta | Sagaformplates / blog gift | Sagaform

We had a special day yesterday, when me and sailor went out for the first time without the baby. It was so much fun! Sushi and a glass of white wine was a great start for the evening. To talk about beautiful food… Glasses are 2nd hand and designed by Tapio Wirkkala (1968). Ultima Thule glasses got their inspiration from ice and Lapland. 

0 thoughts on “SUCH A PERFECT DAY

 • Reply Pieni lintu 08/06/2013 at 12:25

  Porukoilla on noita laseja, ne on tosi kauniita!

  Varmasti ihana käydä kahdestaan jossain, meidän edellisestä kerrasta onkin jo aikaa..

  • Reply Riikka - Hunajaista 08/06/2013 at 17:08

   Meillä on Ultima Thulet kahdeksalle hengelle snapsilaseista viinilaseihin ja jälkiruokakulhoista juomalaseihin. Käytetään niitä joka päivä! Todellakin maailman kauneimpia muotoiluja! Jälkiroka-astioissa herkut näyttää myös hyvälle. Saatiin lasit kummankin vanhemmilta lapsuudenkodeistamme. Muistan miten onnistuin lapsena kaatamaan maidot pöydälle kun lasi kippasi kahden jalan varaan…tätä on tapahtunut useita kertoja:D

   • Reply Maiju 08/06/2013 at 22:12

    Mulla ei todellakaan ole ollut mitään aikomusta hankkia uusia laseja, mutta sitten kun näin näitä yhdellä kirppiksellä en vaan voinu vastustaa! Aattelin että josko keräilisin hiljalleen noita isompia matalia laseja ja sitten niitä korkeampia “olutlaseja”.. Ja arkikäyttöön ilman muuta, mikään ei oo niin turhaa kun säilöä suosikkiastioita kaapissa!!!

  • Reply Maiju 08/06/2013 at 22:08

   Aina on kohta 5 kk eli nyt oli hyvä hetki ottaa eka hoitohuki, kun ei vielä vierasta. Ja hyvinhän siellä oli sujunu 🙂 Vanhemmatkin tarvii sitä aikaa edes silloin tällöin!

 • Reply tinajo 08/06/2013 at 12:31

  Yum, sushi – love it!

 • Reply heidi 08/06/2013 at 21:05

  Kuulosti täydelliseltä ja näytti hyvältä 🙂 tuollaisia päiviä tarvitaan sopivassa määrin, jotta jaksaa taas paremmin! Me koitetaan n.joka toinen kk päästä kahdestaan jonnekin…tosin meidän lapset onkin jo vähän isompia niin että saa paremmin hoitoon. Nyt mies suunnittelee tanskanreissua ja minä jo suren että voisi ottaa lapsia mukaan…pitäisi vaan uskoa että niillä on mummujen ja pappojen kanssa vähintään yhtä kivaa!
  Mukavaa viikonloppua!

  • Reply Maiju 08/06/2013 at 22:19

   Mä olen aikoinani ollut paljonkin isovanhemmilla hoidossa ja ne ei todellakaan olleet mitään kärsimystä – päin vastoin, uskon että niillä kokemuksilla on ollut paljonkin merkitystä näin vanhempana!! Ja aikuisilla pitää tosiaan olla välillä mahis touhuta omiaan, mekin oltiin festareilla isolla kaveriporukalla. Oli huippua!! 🙂

 • Reply M 09/06/2013 at 10:59

  Sushi ja etanat ovat olleet minulla jo pitemmän aikaa kokeilulistalla, en ole päässyt (lue: uskaltanut) vielä kokeilemaan… Kylmä riisi ja kala… Voiko olla hyvää, tai ne muut ainesosat… Etanat sitten ihan oma juttunsa. 😉 Ehkä vielä joskus. 🙂 Minäkin voisin meille kotiuttaa noita Ultima Thuleita, mutta kaikenlaisia lasejakin tahtoo aina kertyä. Mukavaa sunnuntain jatkoa! 🙂

  • Reply Maiju 10/06/2013 at 18:14

   Etanat on mun suurta herkkua – tarpeeksi voita ja valkosipulia, niin avot!! Sushi ei ihan niin hyvää, mutta välillä sillekin on paikkansa 🙂

 • Reply Marjo 09/06/2013 at 21:08

  Sushi on kyllä hyvää 🙂 Mistä noi teidän pöytätabletit muuten ovat? Samankaltaisia olen etsiskellyt itsekin.

  • Reply Maiju 10/06/2013 at 09:21

   Tabletit on Ruotsista Lagerhausista. Vastaavia mutta pyöreitä on Anno-sarjassa.

   • Reply Marjo 10/06/2013 at 10:56

    No voi hitsi, just ton mallisia olisin enemmän kaivannut. Pitää jatkaa etsimistä 🙂

 • Reply Valentina Duracinsky 09/06/2013 at 21:46

  How lovely!

  Valentina
  Valentina Duracinsky Blog

 • Reply M 10/06/2013 at 17:45

  Sanoinko kommentissani jotain blogiisi sopimatonta kun se poistettiin…?

  • Reply Maiju 10/06/2013 at 18:12

   Hei – et! En vain ehtinyt hyväksyä sitä vielä 🙂 (Mökiltä tulossa, niin kaikki menee niin viiveellä!!

   • Reply M 10/06/2013 at 20:25

    No huh, minä jo ajattelin että voi apua sanoinko jotain pahasti! 😀

    • Reply Maiju 10/06/2013 at 22:00

     Tässä kommenttien valvonnassa on muutenkin sellainen, juttu että jos olen aiemmin hyväksynyt jonkun nimimerkin kommentin, niin seuraava kommentti menee ilman moderointia läpi. Eli ne näkyvät blogissa heti. Uusien lukijoiden kommentit jäävät puolestaan odottamaan hyväksyntää. Tämä on joku WordPressin asetus, joka mulla siis on voimassa.
     Välillä saatan lisäksi jättää jonkun kommentin hyväksymättä, jos se sisältää kysymyksen. Teen näin siksi etten vaan unohda vastata 🙂

     Kaikki kommentit päästän yleensä läpi, sillä saan inhottavia kommentteja aivan todella vähän. Olisko ollut ehkä kerran viiden vuoden bloggauksen aikana!! Mulla on siis pelkästään fiksuja ja ihania lukijoita!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.