FOR BOOKS

Heips! Kirppiksiä kiertäessä silmäilen aina lastenkirjavalikoimat tarkkaan. Ostan pääasiassa kirjoja, joissa on kiva kuvitus tai ne on muulla tavalla klassikkoja: Peppiä, Myyrää, Minttu-sarjaa, Pekka Töpöhäntää, Pupu Tupunaa yms yms. Paavon kirjoista suurin osa onkin käytettyjä. Kivoimpia on kunnon vintage-kirjat eli vanhat kirjat 60-, 70- ja 80-luvuilta – niiden kuvituksessa on yleensä ihan eri meininki kuin uusissa Disney-pläjäyksissä!
Koska kirjoja on kertyny jo hyvä määrä, piti niille saada vähän hyllyä seinälle. Tätä samaa ideaa on nähty blogeissa paljon, mutta en antanut sen haitata. Kaksi hyllyä maksoi paikallisessa sisustusliikkeessä yhteensä 19 euroa eli myös edullisuus puolsi tätä ratkaisua. Ja kivahan siitä tuli!

Pssst! Sagaformin BBQ-aiheinen arvonta on vielä käynnissä, klik!


Hello! As you possibly remember, I´m a huge fan of vintage toys. And as it happens, I also like old children´s books. I buy old classics that have nice pictures and even vintage books from sixties, seventies and eighties. The vintage ones are usually the best ones, cause the colors and images are totally different from let say new Walt Disney books. Many blogs have shown these kind of simple shelves and I thought it would work well here aswell. And I think it does. The shelves cost me only 19 euros so from that point of view this was not too bad idea either 🙂

0 thoughts on “FOR BOOKS

 • Reply Anna/Kotikolmio 04/06/2013 at 13:02

  Ihania kirjoja. Kyllä noi pitääkin olla näkyvästi esillä ja sopivat kyllä loistavasti hyllylle.
  Meillä myös haalitaan vanhoja lastenkirjoja. Uppo-Nallet, Pepit ja Pekka töpöhännät on mun suosikkeja. Viimeks kyllä Peppiä lukiessa mietin, et sekin on varmaan tänä päivänä jo rankasti sensuroitu 😀

  • Reply Maiju 04/06/2013 at 19:08

   Joo Pepissä on kyllä kohtia, jotka ei ehkä nykyään ole enää niin “poliittisesti korrekteja” – niitä lukiessa saakin aina vähän soveltaa 🙂 Myös vanhat Grimmin sadut on aika rajuja (Hannu ja Kerttu esim…)

 • Reply ideenpurzelbäume 04/06/2013 at 13:38

  ich liebe diese schwarze Wand ♥
  Tolle Bilder !
  Liebe Grüße
  Petra

  • Reply Maiju 04/06/2013 at 19:08

   Thank you Petra!

 • Reply Riikka - Hunajaista 04/06/2013 at 14:20

  Kaunista ja ihania noi hama-helmivihikset 🙂

  • Reply Maiju 04/06/2013 at 19:11

   Tehtiin noita Hamoja joskus ihan sormet väärinä ja jostain keksin laittaa ne tuolleen roikkumaan 🙂

 • Reply kodinhoitaja 04/06/2013 at 16:15

  Tuo on niin totta, mitä sanoit vanhoista retrokirjoista: niissä on ihan eri tunnelma ja ne ovat jotenkin “viattomampia” kuin juuri esim. Disneyn nykyään tuottamat kirjat! Peppi on paras!

  • Reply Maiju 04/06/2013 at 19:13

   Niinpä! Mun mielestä on kiva, että lapset näkee tuommosta vanhaa kuvitusta myös kaikkien Pokemonien yms lisäksi!

 • Reply heidi 04/06/2013 at 19:00

  Hei mistä liikkeestä löysit nuo tauluhyllyt? Itse pitäisi myös vastaavanlaiset löytää ja helpottaisi kun ei tarvitsisi koko kylän liikkeitä kiertää. Vaikka toki mielelläni niin tekisinkin, mutta siinä on vaan se vaara, että tulee tehtyä liikaa heräteostoksia !

  • Reply Maiju 04/06/2013 at 19:03

   Hei Heidi, hyllyt on Säteestä Palosaarelta! Ostin ne viime viikolla ja silloin niitä ainakin oli vielä useampia jäljellä 🙂

 • Reply naa 05/06/2013 at 10:49

  I like the idea as well and I think I will use it when I will decorate my son’s room in the future since I already have this shelves at home. 🙂 But recently I saw these and I like them as well: http://ubabub.bigcartel.com/product/booksee-bookself

  • Reply Maiju 05/06/2013 at 19:00

   Oh, those were just great, would look awesome for interior magazines aswell!!

 • Reply DAGNÝ // FEEL INSPIRED BLOG 05/06/2013 at 12:04

  I agree with the books! It also goes for older cartoons, they are so much more alive and beautiful, I think.

  I also think the shelves work pretty much everywhere!

 • Reply miija 06/06/2013 at 02:00

  tää ei varsinaisesti liity mihinkään ja pahoittelut, jos olet tän joskus jo maininnut ja minä onneton ohittanut, mutta minkä kielinen koti teillä on? 🙂 tuli mieleen kun näkyy Peppiä ja Pippiä!

  • Reply Maiju 06/06/2013 at 08:16

   Saa kysyä! Paavolla on kaksi kieltä eli suomi ja ruotsi. Itse osaan paremmin finskaa, mutta ruotsikin sujuu eli mun työkieli on ollut ruotsi. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.