B-DAY TIRAMISU

Mukavaa sunnuntaita! Tämmöiset aikuisten synttärit vois hyvin ohittaa ilman mitään toimenpiteitä, mutta päätin nyt sen verran muistaa itseäni että tein elämäni ensimmäisen tiramisun. Innostuin jopa siinä määrin, että kaivoin kaapeista päivänvaloon muutaman mun varjelluimman astian – kaikki kuvassa näkyvä on muuten 2nd handia ja osa jopa antiikkia! 😉 Kaunis sinivalkoinen kulho on Bochia – siis tehty ennen Villeroy & Bochia! Ja tuosta kultareunaisesta, ranskalaisesta cafe au lait kulhosta hifistelen välillä maitokahvit, vaikka se onkin epäkäytännöllistä. Näitä toin pari vuotta sitten kaks Amsterdamista. Vanhoissa astioissa on niin hyvä fiilis 🙂
 
 


Jos tiramisun ohje kiinnostaa, niin aineet ja määrät löytyvät kuvasta. Ja näin tämä valmistuu: ensin erotellaan munankeltuaiset ja -valkuaiset omiin kulhoihin. Keltuaisten joukkoon lisätään sokeri ja mascarpone, ja vatkataan tasaiseksi. Sen jälkeen vatkataan valkuaiset omassa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja nostellaan keltuaismassan joukkoon. Massa on nyt valmis ja sitä levitetään kerros ison vuoan pohjalle. Päälle ripotellaan rouhittua suklaata. Kasta tämän jälkeen keksit nopeasti jäähtyneeseen kahviin, johon on lisätty Marsala-viini. Lado keksit vuokaan ja toista toinen samanlainen kerros. Päällimäiseksi levitetään loppu mascarpone-massa sekä sihdataan tummaa kaakaojauhetta hento kerros. Anna tiramisun vetäytyä kylmässä parisen tuntia ja tarjoile kahvin kanssa! Me syötiin tämä meidän oma saaressa eli valmiista tuotoksesta ei tällä kertaa ole valitettavasti kuvia.
Hi! I didn´t feel like having any special maneuvers for my birthday this year, so I only made some cake or more closely a Tiramisu. A first time ever although it is a classic… I even got so much excited that I wanted to use my best porcelain, or some of them are more like antiques than “just” 2nd hand. Old French cafe au lait bowls and a lovely blue and white bowl from Boch.. Before it became Villeroy & Boch 😉 Love them!

The ingredients for the Tiramisu can be found on the picture and here is how to: Separate the egg yolks and whites and put them into two separate bowls. Mix sugar and mascarpone together with egg yolks. Then whisk the whites to a hard “foam” and mix it carefully with the mascarpone. Pour a nice layer of mascarpone to a big bowl and add some grated chocolate on top. Then mix coffee and Marsala wine for dipping the biscuits. Dip the biscuits and make a nice layer on top the mascarpone and chocolate. Do a second round and then add the rest of the mascarpone on top of the Tiramisu. Decorate with a thin layer of cocoa powder. Let the Tiramisu settle for couple of hours in cold and serve with coffee! We ate the one I made at the cabin so unfortunately there is no pictures of it!

0 thoughts on “B-DAY TIRAMISU

 • Reply Elsa 17/03/2013 at 08:27

  Isosti synttärionnea!

  Minä en ole koskaan tehnyt tiramisua, pitäisi varmaan kokeilla.

  • Reply Maiju 17/03/2013 at 20:34

   Kiitos! – Ja tee ihmeessä!!

 • Reply Susanna Tamminen 17/03/2013 at 08:33

  Onnea onnea täältäkin! Todella kauniita kuvia, nyt kyllä ihan oikeasti kokeilen tehdä tiramisua, se on pyörinyt mielessä sen verran kauan. Hauskaa sunnuntaita!

  • Reply Maiju 17/03/2013 at 20:35

   Oli kyllä hyvää ja vähän liiankin helppoa tehdä eli kannattaa kokeilla! Kiitos onnitteluista 🙂

 • Reply Kaisa / No home without you 17/03/2013 at 08:59

  Voi että, on nämä sun kuvat kyllä niin hienon hienoja. Kauniita astialöytöjä olet tehnyt. Oikein mukavaa synttärikahvittelua!

  • Reply Maiju 17/03/2013 at 20:36

   Kiitos! Kaivoin mun 50 mm objektiivin taas esille ja heti on uusi into kuvata 🙂

 • Reply heidi 17/03/2013 at 09:26

  Onnea Onnea ♥ Nam, mitä kuvia!!! 😛

  • Reply Maiju 17/03/2013 at 20:36

   Kiitos!

 • Reply liina 17/03/2013 at 10:11

  Synttärionnea! Vanhoissa astioissa on todellakin jotain aivan ainutlaatuista. On ihan parasta metsästää nättejä astioita kirppiksiltä, ja kun ei kerää mitään sarjaa, voi aina ostaa vain pari kappaletta!

  • Reply Maiju 17/03/2013 at 20:38

   Niinpä ja yhtäkkiä ne eriparikupit muodostaakin kivan kokonaisuuden! Ihan jo eri sävyiset valkoiset on kauniita yhdessä 🙂

 • Reply Tanja 17/03/2013 at 10:31

  Paljon Onnea!
  Ja taas sinulla niin herkullisia elämäntäyteisiä kuvia.
  Osaat todella kuvata ja sinulla on silmää!

  • Reply Maiju 17/03/2013 at 20:39

   Kiitos Tanja, 1,4/50 mm objektiivi on aivan huippu eli sillä saa just hyviä blogikuvia!

 • Reply Esmeralda 17/03/2013 at 11:21

  Onnea Maiju!
  Ihanat kuvat. Täytyisi joskus itsekin kokeilla Tiramisun tekoa. 🙂

  • Reply Maiju 17/03/2013 at 20:40

   Kiitos Essi ja tiramisu on kyllä kokeilemisen arvoinen!

 • Reply nalle 17/03/2013 at 13:12

  Paljon onnea Maiju!

  • Reply Maiju 17/03/2013 at 20:41

   Kiitos!!

 • Reply Pieni lintu 17/03/2013 at 13:43

  Oi mitkä kuvat – täydellistä!

  • Reply Maiju 17/03/2013 at 20:42

   Oli hyvä valo, kun siirsin saarekkeen pois suorasta auringonvalosta 🙂

 • Reply hemMAMAmi 18/03/2013 at 14:04

  Myöhästyneet synttärionnittelut hei täältäkin! Oih, siis aivan ihana tuo miehesi kun noin hienon synttärilahjan on sulle keräillyt kasaan! Taas kerran upeita kuvia! Ja tiramisu, niin mun favorite! Mukavaa ja aurinkoista viikkoa sinne Pohjanmaalle!

 • Reply Anathalia 18/03/2013 at 18:13

  Mmmmm, this looks so good!

Leave a Reply

Your email address will not be published.