FEBRUARY FUSS

Kevät tulee ja jokavuotiseen tapaan alkaa omat nurkat tuntumaan kumman tunkkaisilta. Ikkunat vaatii pesua, pölypallot vilisee silmissä ja se hämärässä talvivalaistuksessa ihan hyvältä näyttänyt olkkarinmattokin olis pitäny pesettää jo viikkoja sitten!
 
Paitsi ettei sekään riitä, siis pelkkä siivous. Ankara mustavalkoisuus on nimittäin alkanu tökkiä nyt aika urakalla eli haluan olkkariin päivitystä ja mieluiten heti. Suunnitelmissa on ensitöiksi vaihtaa matto neutraalimpaan sekä hankkia uusi sohvapöytä. Matto on jo katsottuna (Ikean Tårnby) ja pöytiäkin on vinopino, joista pitäis suosikki valita. Puunväriä sais mielellään olla eli ehkäpä Normann Copenhagenin Tablo-pöytä on vahvin ehdokas.. Kokemuksia ja ostovinkkejä näistä pöytämalleista otetaan mielellään vastaan!
 Eikä kevät tule ilman uutta tyynynpäällistä tietenkään. Myös muuta piristävää voi kotiäiti kaivella netistä, kun kirppiksillekään ei neiti 4 kiloisen kanssa lähdetä ilman mittavia etukäteistoimenpiteitä 🙂

1   /   2   /   3


I love how the days are getting longer now and spring is slowly coming! But not without it´s downsides I´m afraid. Windows are all dirty, there is dust in every corner and our living room carpet really needs washing! Things that don´t show in darkness and in candle light.. I´m cleaning like crazy, but somehow it is not enough. I need a bigger change in terms of updating our living room with a carpet in natural shades (Ikea Tårnby is on my shopping list) and a new coffee table to go with it. But which one to choose – please tell me if you have any comments about these three I chosen here! An ordinary February fuss that I have every year, I guess… 🙂

0 thoughts on “FEBRUARY FUSS

 • Reply Rillirousku 07/02/2013 at 23:25

  Matto on ihana mutta varoituksen sana, ettei tuu ylläriä. Siitä nimittäin lähtee aivan älytön määrä semmosta jotain ruskeeta pölyä. Meillä on matto ollut olohuoneessa kohta vuoden päivät ja pikkusenkaanko maton reunaa nostaa, niin sen alla on ihan älytön kyönä. Johtunee tuon maton materiaalista, emminä maton alle roskia lakase. 😉 Mutta kaanis se kyllä on!

  • Reply Maiju 08/02/2013 at 17:37

   Kiitos tästä – laittoi kyllä miettimään, että haluanko tota kumminkaan, mutta eiköhän sen kanssa pärjää. Olis kiitollisempi tuon meidän takan kanssa, kun sieltä tulee sitä ryönää matolle kumminkin. Auttaiskohan säännöllinen tamppaus ulkona mitään..? (vaikka oon kyllä tosi laiska ryhtymään moiseen..;)

 • Reply Anne Malia 07/02/2013 at 23:30

  Ihania kaikki katsomasi jutut. Meillä on Koodissa noita kaikkia sohvapöytiä, tai Normannia ei just nyt oo, mutta kotoa se löytyy telkkarihuoneesta. Hayn Bellat on aika kepoiset, jos pikkuinen koittaa nousta sitä pöytää vasten, saattaa pöytä kellahtaa. Eli pienen lapsen kotiin sopisi paremmin nuo kaksi muuta. Kannatan noista Normannin Tabloa 🙂 Se on tukeva ja kaunis.

  Noi Normannin koukut on kans kivoja, haluaisin noita omaan pukeutumishuoneeseeni 🙂 pisarat on pehmeitä muodoiltaan.

  • Reply Maiju 08/02/2013 at 17:39

   Kiitos Anne, just tämmöistä tietoa olinkin vailla! Kaikki jakkarat ja pöydät, joissa on vain kolme jalkaa on aina vähän arveluttavia. Miten muuten tuon valkoisen Tablon kiiltoisuusaste, onko se kovin kiiltävä?

   • Reply Anne Malia 08/02/2013 at 20:36

    Pöytä ei ole niin kiiltävä kuin kuvista voisi luulla. Se on puolikiiltävä, mutta ei tosiaan mikään shiny. Kansihan on muovia, mutta se tuntuu joltain raskaalta melamiinilta, erittäin laadukas. Juuri tuossa koitan vieressä keikuttaa sitä yhdellä kädellä, tukeva on 🙂 Kolmen jalan kulma on onnistuttu tekemään tosi tukevaksi.

    • Reply Kris 09/02/2013 at 22:51

     Mistä tuo uskomus on peräisin, että Tablon kansi olisi muovia? Valkoinen päällyste saattaa ollakin jotakin muoviseosta, mutta kansi on sisältä jotakin paljon painavampaa materiaalia. Mikäli sisustakin on muovia, on kyllä kyse painavimmasta muoviseoksesta johon olen eläessäni törmännyt.

     Tukevuus ja lapsiystävällisen pyöreät kulmat ovat Tablossa tietysti suuri plussa, mutta tuosta pöydän päällystemateriaalista ei ainakaan mulla sitten olekaan kuin huonoa sanottavaa. Pinta naarmuuntuu to-del-la helposti, meillä siitä lohkeili palojakin niin, että musta sisus paljastui. Ja ihan normaalissa käytössä olohuoneessa. Näkyvät muuten aika hyvin valkoisessa pöydässä mustat kolot… Muutamassa kuukaudessa pöydän kansi oli sen näköinen, että sain tarpeekseni ja ostin tilalle uuden pöydän. Betonikantisen. Eipä ole naarmuja näkynyt.

     Tirsat-blogin Lauralla on pienempi Tablo mustana, ja hän mainitsi joskus samanlaisista kokemuksista oman pöytänsä kanssa.

     • Maiju 10/02/2013 at 15:14

      FDS:n sivuilla lukee, että materiaalina on puun (jalat) lisäksi “muovisekoitusta”. Kuulostaa järkyltä, että pöytä kesti teillä normikäytössä vain muutaman kuukauden – ootko varma ettei kyse ole tuotevirheestä? Meille ei noin herkkää pöytää voi kyllä kuvitella, sillä tässä pöyritellään melkoiset määrät kaukosäätimiä, astioita yms muuta sälää. Kyse kuitenkin melko arvokkaasta ostoksesta tai hinta noihin kahteen muuhun vaihtoehtoon verrattuna on 2-kertainen… :/

 • Reply pieni lintu 08/02/2013 at 00:31

  Mulla on hyvä syy kerranki vitkastella ikkunoiden pesussa kun keväämmällä meidän taloyhtiöön tulee uudet ikkunat. En tod ala näitä kuuraan, pesen sitte uudet. 😉

  • Reply Maiju 08/02/2013 at 17:40

   Just noin mäkin tekisin eli hyvällä omallatunnolla pesisin todellakin vasta ne uudet!

 • Reply naa 08/02/2013 at 00:48

  we have that Ikea rug and we love it, just don’t be surprised when you buy it and put in place because it leaves some kind of sand or sand or dust underneath at first.
  oh and all tables look nice but I like normann copenhagen one the most. 🙂

  • Reply Maiju 08/02/2013 at 17:41

   Thank you for this very important detail – it seems that everyone who have that rug have the same problem 🙁

 • Reply Selma 08/02/2013 at 06:40

  Ihania valintoja! Pakko varoittaa ihanasta matosta, että sen lisäksi et siitä irtoaa sen alle sitä tomua monta vuotta, niin se syö lattiaa jonkun verran. Mut ostaisin silti;) kaikki pöytävalinnat suloisia. Meillä oli sama mietintä syksyllä. Päädyttiin tekemään halpa betonipöytä itse ja rrrrrrakastan sitä.

  • Reply Maiju 08/02/2013 at 17:43

   Onneksi puulattian voi maalata suht helposti tai ainakaan siinä ei kulumiset haittaa yhtä pahasti kuin esim. parketissa. Vastaavanlaisia mattoja on muutoin tosi vähän tarjolla eli että vois harkita jotain muuta :/ Mulla on pakkomielle saada pöytä, jossa olis vähän puunväriä – saa nähdä kauanko kestää vai päädynkö kuitenkin metalliseen Hayn pöytään 🙂

 • Reply Linduccia 08/02/2013 at 18:36

  Löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten ja se nousi heti suosikiksi, teillä on ihanan näköinen koti! Itsellä on juuri samanlaisia mietteitä, uusi matto löytyi Tikausta ja sohvapöytää etsin parhaillaan, täsmälleen samat vaihtoehdot ovat mielessä. Meillä myös vauva (nyt 6 kk) joten pyöreä pöytä olisi ehkä parempi ( ei teräviä kulmia) ja tukeva pitää ehdottomasti olla. Kuitenkin tuo Hayn tray table on ollut suosikki jo kauan. Vaikea valinta!

  • Reply Maiju 10/02/2013 at 15:17

   Kiva että tykkäät blogista 🙂 Harmittaa tässä pöytäasiassa ettei voi etukäteen käydä katsomassa noita vaihtoehtoja missään, kun asutaan tämmöisessä 60 000 asukkaan peräkylässä. Varsinkin jos jotain probleemaa tulee (lue Tablo kommentti edellä), niin paljon helpompi olisi reklamoida johonkin liikkeeseen kuin nettikauppaan. Tray-pöytä taitaa olla nyt kumminkin vahvimmilla…

 • Reply Nanna S 08/02/2013 at 22:09

  Kaikki vaihtoehdot ovat kauniita, mutta vauvan kanssa on vähän hankala, jos matosta irtoaa nöyhtää, kun toinen napsii suuhun kaiken, mitä vain käsiinsä saa. Meillä on 8kk:n ikäinen vauva ja Hayn Tray. Pöydän kulmat ovat terävät, ja meillä on niissä Ikean tassut suojana. Lisäksi poika saa revittyä tarjottimen pois paikalta, vaikka se on melko raskas. Eli ei ihan paras pöytä lapsiperheissä, mutta näyttänyt se on.

  • Reply Maiju 10/02/2013 at 15:20

   Mä ymmärsin, että matosta irtoaisi jotain lähinnä sen alle. Meillä joka tapauksessa takkojen ympäristöä saa kytätä imurin kanssa koko ajan :/ Onko teillä se isompi vai pienempi Tray? Aika voimamies silti 😉

   • Reply Nanna S 11/02/2013 at 16:53

    Meillä on se isompi koko. En tiedä, miten paljon kyytiä pienempi saisi. Itse huomaan haaveilevani All around pöydästä.

 • Reply Anathalia 09/02/2013 at 23:18

  I LOVE the white and wood coffee table! Just beautiful!

  • Reply Maiju 10/02/2013 at 15:20

   Yes, me too – but which one to choose..? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.