NOT FOR SALE

Hyviä mattoja, tyynyjä, päiväpeittoja ja verhoja on lähes mahdoton löytää. Niitä ei ilmeisesti kukaan halua myydä, paitsi jotain yhtä ja samaa tyyliä mitä on ollut kaupan noin 90-luvulta asti. Viininpunaista, seppotaalasmaanvihreää ja beessiä olkaa hyvät! Verhoista löytyy lohenväristä pitsivoileeta, herkkiä kukkia ja sen sellaista. Suorastaan suutun kun käyn tavallisessa kangaskaupassa, joten mun on parempi pysyä poissa niistä. No onneksi meillä ei tarvita verhoja kuin parissa huoneessa, loput olkoot ilman.

 

 

 

 

Tätä taustaa vasten sain jo ihan ahdistusta, kun mietin mistä saadaan matto työhuoneeseen. Työtuolien pyöreät metallijalat on kuin luotu tekemään tuhoja valkoiseen puulattiaan, joten helpotus oli suuri kun Ellokselta hankittu villamatto oli sopiva! Ja vielä ihmetellään, miksi ihmiset on niin kiinnostuneita tekemään kaikkea kotiin itse – ompelemaan, kutomaan, paukuttamaan kangaspuita.. Ihan kaikkea kun ei sentään voi hankkia Ikeasta tai Marimekosta. Ja onneksi on myös kirpputorit, josta oon löytänyt myös kakkoskuvan mummonpeiton. On se niin nätti eikä vastaavaa todellakaan saa mistään!

 

 

 

Hi! One week until Christmas – can you believe it?! Before I bring the x-mas tree in, a few words about textiles. Or the lack of textiles to be precise. In Finland the selection of nice cushions, carpets, bed covers and curtains is very limited. It seems like that no-one wants to sell them? I no more visit any fabricstores, cause they sell almost the same stuff than 20 years ago. So thank god for online shopping and flea markets – the new carpet is from Ellos and the blanket in orange and white is one of my flea finds! 

 

0 thoughts on “NOT FOR SALE

 • Reply nuokku 17/12/2012 at 10:03

  Olen muutaman kerran käynyt tuota mattoa Elloksen sivuilla tiirailemassa, mutten ole viitsinyt kotiuttaa. Pelkäsin sen nimittäin olevan kovin levoton, mutta hyvältähän tuo näyttää! Tosin nyt kun sen näki näin kotioloissa niin tuskin enää kauaa kestää kun eioota myyvät. Blogeilla kun tuppaa olemaan sellainen vaikutus 😉
  Mutta upeaa alkanutta viikkoa!

  • Reply maiju 17/12/2012 at 15:04

   Maton osto ei oo koskaan helppoa. Vähän kanssa mietin, että onko tuo Elloksen matto liian tunkkaisen oloinen, kun maton luonnonvalkoinen ja lattian vitivalkoinen on niin kaukana toisistaan. Mutta kyllä tähän tuo parinmetrin käytävämatto sopi, on varmaan vieläkin paremman näköinen puunväristä/parkettilattiaa vasten!

 • Reply Nalle 17/12/2012 at 10:14

  Oi joi, kyllä kelpaisi löytösi mullekin.

  • Reply maiju 17/12/2012 at 15:04

   Oli vielä halpa – 15 euroa parisängyn päällisestä!

 • Reply Tuija 17/12/2012 at 10:40

  Ihan tarkkaan en tiedä millaista mattoa olet hakemassa, mutta ylläolevan tyylinen villamatto löytyisi ainakin Kodin 1:sen myymästä Anno sarjasta, nimeltään Pandora. Käytän itse hankintoihin paljon Carpetvistan nettikauppaa. Se myy pääosin käsinsolmittuja mattoja, mutta valikoima on hulpea ja välillä tulee todella kivoja mattoeriä, mistä löytyy modernimpaakin mattoa. Tästä linkistä näet postauksen, missä työhuoneen lattialla vilahtaa mustavalkoinen Carpetvistan matto. http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2012/09/tyohuoneeni.html
  Pandora matto harmaana löytyy tästä http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2012/11/uusi-matto.html
  Mukavaa maanantaita
  -tuija-

  • Reply maiju 17/12/2012 at 15:05

   Pitääpä tutustua, kiitos vinkistä!

 • Reply SarP 17/12/2012 at 10:41

  Mä repesin ihan täysin tuohon kuvailuun “seppotaalasmaanvihreä”, se on munkin inhokkiväri ;).

  Matoista sen verran että jokainen tietää mikä on Ikean mustavalkoinen “blogimatto”, mutta ei oo ihme että syntyy näitä suokkareita kun valikoimat on aikas niukat (meille krantuille). K-kauppojen uudistuneessa Anno-sarjassa näyttää myös olevan muutama kiva yksilö. Tuo sinun mattosi on tosi kiva. Itse kaipailen mustavalkoisia räsymattoja, luulisi maton kuteitakin löytyvän kun katsoo suomalaisten talvipukeutumista ;). Valitettavasti minun DIY-taidot ei riitä tähänkään.

  Ja kirppikseltä kotiutettu mummopeite on ihana.

  • Reply maiju 17/12/2012 at 15:07

   Joo sellanen havunvihreä ei näytä hyvältä missään, yöks! Meillä on se Ikean blogimatto, ja kyllä se alkaa jo kyllästyttää. Mutta kun ei muutakaan löydy – pitää tosin katsoa tuo Annon valikoima!

 • Reply Tanja Lehtinen 17/12/2012 at 11:01

  Kyllä on raikkaanoloista! Kaunis tuo peitto, sopii vallan mainiosti!

  • Reply maiju 17/12/2012 at 15:09

   Kun pystyiskin pitämään tavaran minimissä, puuh!

 • Reply Skjerstad 17/12/2012 at 11:01

  So stylish rug in orange you’ve found!
  Like the chair too, lovely simple form 🙂
  Janne

 • Reply Oi mutsi mutsi 17/12/2012 at 11:33

  Virkistävää kiukkuilua 😀 😀

 • Reply Pieni Lintu 17/12/2012 at 12:47

  Minimanin kangaskaupassa on kivoja karteekikankaita ja paljon halvemmat hinnat mielestäni kuin Eurokankaassa – ja helppo käydä autolla. 🙂

  • Reply maiju 17/12/2012 at 15:11

   Pitää joskus piipahtaa – oon nykyään niin huono ompelemaan, että kaikki kangaskaupat on jääny siitäkin syystä kiertämättä. Jos niissä olis koko ajan kivoja uutuuksia, niin tulis varmaan tehtyä kaikkea enemmän itse…

 • Reply Laure 17/12/2012 at 13:55

  Hello,
  I really like this carpet from Ellos. Could you give me the website address? I can’t find it on the web.
  Best regards
  Laure

 • Reply Martina 17/12/2012 at 15:10

  Love everything! But the chair and the bag with the presents are just amazing. Nice photos, as always 😉 x

 • Reply Anonymous 17/12/2012 at 22:33

  Hei, Olen niin samaa mieltä!Olen jo pitkään etsinyt kivoja ja kohtuuhintaisia sohvatyynyjä, mutta turhaan (ellei sitten halua juuri niitä maalaisromanttisia, joita löytyy joka blogista!) Matoista ja verhoista puhumattakaan. Olenkin tyytynyt vuodesta toiseen pitämään valkoisia pellavaverhoja, kun ei parempiakaan löydy. Kangaskauppojen valikoima on surkea ja olen ne moneen kertaan manannut!Sitten vielä kun omat käsityötaidot ei riitä ihan kaikkeen…Kirppareilta tekee löytöjä, tosin ne täytyy kiertää säännöllisesti… Tulipahan purnattua :)Kiitos tosi kivasta ja virkistävän erilaisesta blogista ja upeista kuvista! t. Heidi

  • Reply maiju 18/12/2012 at 00:18

   Sohvatyynyt on paha nakki, sillä niiden valikoimat on aivan extranihkeät Suomessa! Jos siis puhutaan, että yksi tyyny saa maksaa korkeintaan esim. 20 euroa. Myös meillä on kahdessa huoneessa ihan samasta syystä tavalliset valkoiset Ikean halpisverhot, heh! Tässä olis niin selvä markkinarako, kun joku yritys nyt vaan tajuaisi…

 • Reply A-R 18/12/2012 at 10:49

  Mielestäni kivoja tyynypäällisiä saa vintage verhoista,paidista joissa on extra hauska kuosii,villapaidista ym. Itse en tykkää omaan kotiin “massasisustuksesta” (lue kaikki steriiliä ja sliipattua,väritöntä),joten tarttee itse sit tuunata ja tehdä. 🙂 Toi sun löytös on kerrassaan ihastuttava!

 • Reply Anonymous 18/12/2012 at 11:21

  Meillä on ikkunoissa Stockan Villa-sarjan verhoja. Eriväristä pellavaa ja silkkiä, aika maanläheisiä sävyjä kyllä. Mutta sopivat mielestäni sekä romanttiseen että moderniin ja vieläpä retrohtavaankin sisustukseen. Meillä on tuota kaikkea 🙂 Kuulostaa kamalata, mutta tarkoitan että tuota kaikkea, sillä tavalla minimalistiseen tyyliin. Niihin voi sitten yhdistää värikkäämpiä ja kuviollisempia sohvatyynyjä.

 • Reply Martine vianen 22/12/2012 at 18:17

  What a great pictures you take. Really love the light.
  You got nice stuff and great taste.
  Love your blog.
  Have nice christmas days.
  Greet, Martine.

 • Reply Tiina 22/12/2012 at 19:46

  “seppotaalasmaanvihreä” pisti hihityttämään 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.