MY TOP 5 + 1

(BLOGIYHTEISTYÖ) Sain Elsalta mietityttävän haasteen listata mun sisustuksen TOP5 eli mitkä asiat on sisustusjutuissani pinnalla nyt. Tässä sitä seuraa:

 

1 /// Mustavalkoisuus

Sitä ei käy vaihtaminen! Valkoiset seinät ja yleisilme tarkoittaa mulle yhtä kuin loputtomasti mahdollisuuksia. Valkoinen kaipaa silti kaveriksi eri muotoja ja värejä, joista musta on mulle sen ajattomin ja rakkain pari. Kontrasteja!
2 /// Metalli

Bertoian-tuolit, String-hyllyt, Minus Tion -lehtiteline, työpöydän putkijalat… Kevyt metalli näyttää ihan huippukauniilta ja jotenkin jopa veistokselliselta? Näitä on blogeissa ja lehdissä nähty paaaljon 🙂 Makkarissa metallilehtiteline vois sopia vaikka tuonne robotti-taulun alle..

3 /// Vintage ja 2nd hand -löydöt

Ei varmaan kellekään yllätys 🙂 Molemmissa on kyse löytämisen ilosta ja onhan se toisaalta melkoinen haaste löytää joku mahtava esine kirppikseltä ja pohtia miten sen sais kotona sopimaan kokonaisuuteen. Kaveri kertoi juuri äsken löytäneensä Domus-tuolin kahdeksalla eurolla eli aivan loistavaa kerätä sisustus pikkuhiljaa vuosien saatossa. Siitähän on pakko tulla personaallista, eikö?

 

4 /// Hauskuus ja uusi suunnittelu

Harva tylsästä tykkää eli sisustuksessa pitää ehdottomasti olla leikkimielisyyttä. Uusi muotoilu on yleensä aina kokeilevaa ja hauskaa eli tällä hetkellä mua kiinnostaa monet pohjoismaiset designmerkit. Ja eikös vanhan ja uuden sekoittaminen ole jo melkein ikitrendi..

 

 tuotteet ja kuvat // paloranta online

 

5 /// Klassikot

Näitä meillä ei toistaiseksi vielä ole, sillä klassikkohuonekalulla on yleensä jonkin verran hintaa. Ehkä alan siis olla siinä iässä, että kaikki “pakollinen” on jo hankittu ja voi ruveta säästämään jotain spesiaalimpaa varten. Lokki-valaisimen haluaisin ennen kaikkea mökille. Ja tulevaan vauvan/työhuoneeseen Muuramen yli kaksimetrisen kahden hengen työpöydän. Noin esimerkkeinä 🙂

 

 

Jos voisin lisätä kuudennen kohdan mun listaan, niin se olis “Suomalaiset sisustusalan yritykset”. Monesti kun käy niin, että se kiinnostavan tuotteen ostopaikka on verkkokauppa jossain Saksassa. Etenkin siis meille, jotka asumme kauempana pääkaupunkiseudulta. Tässä postauksessa nähtyjä tuotteita myy kuitenkin suomalainen ylivieskalainen yritys Paloranta Online, jota pyörittää sisustamiselle palava nuori kolmen miehen tiimi. Olin otettu valikoimasta jo pari vuotta sitten, kun kävin Ylivieskan liikkeessä, jossa myydään myös veljesparin tekemää taidetta. Äijien yritteliäisyys ja hyvä meininki jäivät kytemään mun mieleen jo silloin eli oli ilahduttavaa, että he tarttuivat mun ehdotukseen tehdä yhteistyötä. Mun kirjanmerkeissä Palorannan nettikauppa on ollut siis pitkään eli aina ei tarvi mennä Pohjanmaata pidemmäs kalaan 🙂
Jaan haasteen eteen päin Pinjacoladalle ja Pics, dots and stripes -blogiin!

13 thoughts on “MY TOP 5 + 1

 • Reply Elsa 30/09/2012 at 22:03

  Hyvät valinnat!

 • Reply K 30/09/2012 at 22:13

  Kiva ylläri tämä yhteistyö. Paikallinen yritys, peukkuja sille! 🙂

  • Reply maiju 09/10/2012 at 21:58

   Jaahans, naapurimaakunnasta siis? 😉

 • Reply Pinja 30/09/2012 at 22:43

  Kiitos haasteesta ja otetaan vastaan 🙂

 • Reply selma 01/10/2012 at 15:27

  Täydelliset valinnat! Yhdyn kaikkiin! Olen monesti miettinyt myös, että hassu juttu, kun suomalaisissa sisustuslehdissä on “mallisisustuksia”, niin kaikkien tuotteiden ostopaikat on yleensä a) pääkaupunkiseudulla ja b) sittenkin ne ovat vain muutamista liikkeistä. Samat liikkeet toistuvat joka paikassa, vaikka netissä myyviä ihania liikkeitä on nykyään paljon ympäri Suomea, jotka edustavat samoja merkkejäkin. Onneks blogeista voi bongata nykyään vaikka mitä, suuntaan siis Palorantaan. Kiitti! ps. teidän koti on niin nami!

  • Reply maiju 09/10/2012 at 21:58

   Niinpä, veit jalat suustani! Vaikka Helsingissä tuleekin välillä käytyä, on aika harvoin aikaa (tai rahaa!) lähteä koluamaan keskustan ulkopuolella olevia pikkuliikkeitä. Onneksi on netti!

 • Reply Terhi 01/10/2012 at 20:24

  Vinkkaan uudesta suomalaisesta verkkokaupasta http://designpuoti.mycashflow.fi/. Täältä saa suomessa valmistettuja laadukkaita sängynpäätyjä. Heillä on myös puusepänliike.

 • Reply Charlie Les Yeux Bleus 01/10/2012 at 21:33

  I don’t speak your language but God I love your home so much !!!

  • Reply maiju 09/10/2012 at 21:56

   Thank you Charlie with blue eyes!

 • Reply Anonymous 02/10/2012 at 16:24

  viimeisen kuvan sohva on aivan ihana! Mistä se on? 🙂

  • Reply maiju 09/10/2012 at 21:56

   IKEAsta, Ektorp nimeltään 🙂

 • Reply Mokon tytöt 03/10/2012 at 16:28

  Tämä onkin hauska haaste ja sinulla on kivat valinnat! Blogissamme olisi sinulle toinenkin haaste: http://mokonmaailma.blogspot.fi/2012/10/lempiasioita-blogihaaste-arvonta.html =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *