SHOPPING IN COPENHAGEN

Merimies oli jostain lukenut, että Kööpenhamina on suurinpiirtein Helsingin kokoinen. Ei mikään mammutti siis, mikä tietysti on hyvä uutinen turistin kannalta 🙂 Aiemmilla kaupunkireissuilla olemme heti kättelyssä ostaneet julksiin kulkuvälineisiin piletit, mutta Köpiksessä niitä ei reipas jalkapari tarvitse. Bussit kulkevat hyvin (pari matkaa ajettiin), mutta metro kaksine linjoineen on lähinnä hyödyksi liikuttaessa lentokentälle. Pyöränkin voi vuokrata – sen kätevyydestä ei meillä tosin ole kokemusta. Me siis kävelimme kaikki välimatkat, mikä on tietysti myös paras tapa nähdä kaupunkia ja törmätä kivoihin pikkuliikkeisiin :).
Hotellimme sijaitsi keskustasta katsoen lännessä eli siistissä Frederiksbergin kaupunginosassa. Toisin kun saattaisi ajatella, myös Frederiksbergissä oli paljon mukavia kauppoja, kuten seuraava kuvassa oleva sisustusliike. Nimeä en pannut merkille, koska kävimme niiiin monessa samantyyppisessä sisustusputiikissa – miehen sanoin Tiimareissa :):) Joo, olisikin tälläiset valikoimat!

Keskustaan tutustuminen oli lähinnä ensimmäisen päivän kauraa, koska viikonlopulle olin jo etukäteen suunnitellut kirppistelyä. Keskustassa on paljon sisustuskauppoja sekä mm. tavaratalo Illum, jonka bolig-osastolta löytyi kaikenlaista kivaa. Sinne siis ehdottomasti, vaikka vain fiilistelemään!

Keskustan pikkukauppojen tarjontaa…mmmm…

…löytyy joka makuun…

Ja sitten ne kirppikset – paljon tietoa löysin jo etukäteen googlaamalla eli otin osoitteita ja aukioloaikoja parhaani mukaan ylös. Silti täytyy sanoa, että kysyminen kannattaa aina! Olisimme nimittäin missanneet koko reissun parhaimman (Frederiksbergin aukiolla) kirppiksen, jos en olisi tullut kysyneeksi kirppisvinkkejä eräästä sisustuskaupasta. Lisäksi seurasimme kadunvarsien ilmoittelua. Yhden parhaimmista vinkeistä (jälleen kysymällä) sain harmillista kyllä vasta sunnuntaina eli Markedskalenderen-nettisivuille on koottu ajankohtaista tietoa Tanskan kirpputoreista. Lisää menoa järjestyi kuitenkin sitä kautta viimeiselle päivälle eli maanantaille 🙂

Hulluja kun ollaan, lähdettiin vielä viimeisenä päivänä kahden päivän kävelyrasitusten (n. 15 km/päivä) jälkeen etsimään kirppistä 4 kilometrin päähän keskustan ulkopuolelle. Auringonpaisteessa matka taittui kivasti, vaikka saikin sitten yllättävän käänteen – bongasin nimittäin ison Loppemarked-kyltin, joka ohjasi eri suuntaan kuin miehen iphone-navigaattori. Epäuskon hetkiä koettiin pariin otteeseen etenkin, kun talsimista tuli mittariin se 5 km. Saatte vähän osviittaa meidän tunnelmista, kun seutu muuttui koko ajan enemmän tällaiseksi ekassa kuvassa olevaksi teollisuusalueeksi…

Toka kuva tyhjentääkin sitten jo pajatson eli kirppis osoittautui aivan huikeaksi antiikkihalliksi täynnä erityisesti tanskalaisia design-klassikoita! Ja ihania lamppuja oli ihan liikaa!! Tässä vaiheessa matkalaukut oli kuitenkin jo pakattu eli parin pikkuostoksen lisäksi vain kierreltiin ja ihmeteltiin kaikenlaisia vanhoja tavaroita. Ihan huippua! Takaisin päästiin onneksi bussilla (linja 42) 🙂

Tulipa pitkä postaus – jos se jätti kysymyksiä, niin laittakaa kommenttiboksiin/sähköpostilla kysymyksiä. Vastailen parhaani mukaan 🙂

Huuuuge amount of pictures as I took snapshots from different shops that vi visited during our stay. I was most keen to find flea markets and I think that we did pretty well (total of 5 flea markets). At least our bags were filled up to the maximum weight 🙂 If you have any questions involving tips or hints about Copenhagen, let me know by leaving a comment or sending e-mail.

0 thoughts on “SHOPPING IN COPENHAGEN

 • Reply Anonymous 26/10/2011 at 08:41

  Oijoi.
  Tiedän, minne haluan 😉
  Olen viimeksi käynyt Köpiksessä parikymppisenä reilireissulta palatessani . Lompsa oli erittäin tyhjä ja lähinnä metsästimme nälkä vatsassa kurnien halpoja ruokapaikkoja ja katselimme nähtävyyksiä.. Kaikki sisustusihanuudet jäivät vaille huomiota. Nyt niitä kohtaan olisi erilainen mielenkiinto.
  Tuonne pitäisi suunnata autolla, peräkontti mahdollisimman tyhjänä. 🙂

  Kyselit muuten muutama postaus sitten vinkkejä mustavalkoisiin mattoihin. Törmäsin juuri Mattobaakarin sivuille. Sieltä voi tilata, hintoja en tosin tutkinut.

  -Maaria

 • Reply maiju 26/10/2011 at 08:50

  Olet Maaria ihan oikeassa eli omalla autolla kannattaisi tosiaan lähteä. Ei varmaan tule isoa eroa bensojen ja lentolippujen hinnassa. Uskoisin myös, että etenkin kesällä kirppiksiä on paljon, joten hyviä löytöjä saattaa tehdä useampiakin 🙂 Vaatii siis sen pullean kukkaron 🙂

 • Reply maiju 26/10/2011 at 08:55

  Hinnoista sen verran, että tuolla Refshalevejen antiikkihallissa pieni teollisuuskattolamppu maksoi noin 400 DKK (n. 53 €) JA olutkorit noin 250 DKK (33 €). Huonekalujen hintoja en niin kysellyt, mutta yhden design-tuolin perusteella nekin olivat verrattain edullisia. Kirppiksillä oli puolestaan ihan jättejättehalpaa Suomen tarjontaan nähden! Antiikkia myyvät ammattikauppiaat ovat tietty oma lukunsa eli niissä tarjonta oli hintavampaa.

 • Reply elsa 26/10/2011 at 09:10

  Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus, otanpa vinkkisi talteen.

  Kesällä olinkin Tanskassa autolla, tosin ihan pikkuautolla ei kannata mennä… 😉

 • Reply Pieni Lintu 26/10/2011 at 10:08

  Voi beba, tahtoo tonne!!!

 • Reply Dooda 26/10/2011 at 10:33

  eii, mä en kestä. Ens kesänä menen, päätin!

 • Reply Esmeralda 26/10/2011 at 10:55

  Minunkin täytyy päästä tuonne!! Ihan mielettömän ihania puoteja ja mahtavat tarjonnat.

 • Reply Johanna 26/10/2011 at 11:48

  Kiitos mahtivinkeistä!

 • Reply Riitta 26/10/2011 at 13:18

  Apua mikä paratiisi! Viime kesän vaihtoehtoina oli Amsterdam tai Köpis ja Amsterdam voitti. Tämän postauksen jälkeen olen varma, että kevät/kesällä auton nokka suuntaa Köpikseen. Noita hintoja olisinkin kysellyt, mutta tuossa jo hieman laittelitkin..

 • Reply selma 26/10/2011 at 13:20

  Kiitti!

 • Reply maiju 26/10/2011 at 13:24

  Kiva, jos jutusta oli hyötyä! 🙂

 • Reply FrauSchmitt 26/10/2011 at 14:10

  gorgious pictures!!! Hope I’ll make it to Copenhagen in the nearer future!

  Hugs,
  FrauSchmitt

 • Reply Mirjami 26/10/2011 at 22:13

  Oih minäkin haluan tuonne!

Leave a Reply

Your email address will not be published.