WHY?

Suomessa ei valmisteta mustavalkoisia mattoja eikä tyynyjä. Miksi? En halua “piristää” olohuonettani räikeillä tekosilkkityynyillä tai hankkia iänikuista paperinarumattoa eteiseen. Haluan mustavalkoista ja graafista – ajatonta ja tyylikästä! Mutta sitä ei peruskaupoista löydy :(:( Nettikaupoissa valikoimaa tietysti riittää, mutta hinnat ovat sitten pilvissä. Mulle satasen seteli on liikaa yhdestä tyynystä, olkoonkin sisätyyny maailman pehmeintä untuvaa. Ompelukaan ei tule kyseeseen, sillä en omista kunnollista ompelukonetta ja taidotkin jäävät perussiksakkiin.

Tässä sentään on yksi ehdokas, jota täytyy käydä katsomassa. Jyskin tyynyn hinta on 16,90 €/kpl. Jos vain tiedätte muita edullisia mustavalkoisia tyynyjä tai mattoja, niin vinkkiä ja linkkiä tänne please!

In Finland there are no carpets or pillows in black and white. In reasonable prices I mean. I don´t get ,why it is so hard to make stylish and timeless cushions in black and white? This cushion is from Jysk – at least something to consider.. If you have any hints for nice cushions and carpets, please give me a hint or link! 🙂

 

0 thoughts on “WHY?

 • Reply selma 11/10/2011 at 18:10

  Moikka! Nopsaan huikkaan, et mun blogissa on just kuvat hemtexin suht halvoista mustavalko matoista. Aiemmin oli h&m:llä tosi kivoja mattoja, mutta ei enää:( Ja Elsan blogissa näin ihania mattoja bauhausista.

 • Reply Riitta 11/10/2011 at 18:24

  Meillä löytyy nuo Hemtexin matot makkarista ja sinne ihan sopivat, muihin huoneisiin, joissa käyttöä enemmän, en laittaisi, koska ovat niin letrut. Totta on, että mustavalkosia mattoja ja tyynyjä on vaikea Suomen kaupoista löytää, ellei ihan sattumalta. Hemtexissä oli myös kivoja mv-tapletteja ja pöytäliinoja yms. Mulla hakusassa mustavalkoiset verhot. Marimekolla ihan kivoja, mutta ovat hiukan liian kalliita just nyt 🙁 Taidan siis tyytyä valkoisiin jälleen kerran. Nuoo elsass-blogin Bauhausin matotkin oli kivat!

 • Reply Kirsi 11/10/2011 at 18:53

  Samaa olen minäkin ihmetellyt, edullisia mustavalkoisia mattoja ei löydy juuri mistään… tai jos löytyy niin miksi se valkoinen ei ole valkoinen vaan luonnonvalkoinen? Ärsyttävää.

  No jatketaan etsintää : )

  Kirsi

 • Reply maiju 11/10/2011 at 19:08

  Selma ja Riitta: Hemtexin mattoja olen hypistellyt useampaankin otteeseen – ovat muuten hyviä, mutta liian pieniä. Tarvetta olisi vähän isommalle matolle. Vaikka olen minä ajatellut, että ompelisin noista pienemmistä yhden isomman 🙂 Kuvaa hyvin tätä tarjonnan vähyyttä 🙂 Bauhasia ei valitettavasti täältä löydy, höh.

  Kirsi: Niinpä! Luonnonvalkoinenkin on välillä lähempänä beessiä kuin valkoista!

 • Reply Ilona 11/10/2011 at 19:14

  Sama ogelma täällä, mutta tuohan oli hyvä vinkki, pitääpä käydä Jyskissä:)

 • Reply maiju 11/10/2011 at 19:26

  Täälläkin on kivoja juttuja, mutta ilmeisesti joutuu itse hyppäämään puikkoihin…

  http://kristakeltanenblog.com/2011/10/jonna-kivilahden-mallisto-novitalle/

 • Reply Outi-Hyypiön elämää 11/10/2011 at 21:39

  Mäkin meinasin ehdottaa sitä Hemtex-mattoa, se on meilläkin 🙂 sitten ois se Ikean blogi-matto mikä on aina loppu kaikkialta!
  Hömppämaukalla oli ihan ok perusraitatyynyä. Dayn tekstityynyt on kivoja, mutta ne on kanssa aika tyyriitä, kuten TineKoonkin ihanat tyynyt!
  Tuolla on ihan kivoja tekstityynyjä http://www.sisustuscountryheart.com/index.php?cPath=10_43
  ja Wanilla rosella on jotain..ja täällä: http://www.peroba.fi/tekstiilit-tyynyt-c-64_65.html

 • Reply Anonymous 12/10/2011 at 07:35

  Sittenhän on Taito-keskukset, joihin voi itse mennä kutomaan mattoja. Se on tosi kivaa, suosittelen. Tuloksen näkee nopeasti ja kuteilla voi ikään kuin maalata ja tehdä pintoja, se on inspiroivaa…Ja opettajakin on paikalla siellä. Kuteita saa ilmaiseksi, kun kurkkaa omaan lakanakaappiin ja kaivaa huonokuntoisimmat valkoiset esiin ja leikkaa ne. Mustia lakanoitakin saattaa vaikka Anttilasta saada. Ja sopivia kankaita voi kirppariltakin löytää.

  Ystäväni tilasi joltain kiertelevältä mattokauppiaalta, mustavalkoiset pitkät matot. Aika kohtuuhintaiset olivat, mutta matot jouduttiin tekemään kahteen kertaan, kun mielikuvat eivät olleet aluksi siirtyneet kauppiaan kautta kutojalle oikeina. Juuri se, että valkoisen piti olla kirkkaan valkoista jne.

  -Maaria

 • Reply maiju 12/10/2011 at 07:46

  Kiitos Outi: olen melkein kaikki nuo tsekannut, mutta osan voisi katsoa läpi vielä uudestaan 🙂

  Maaria: Tuo on kyllä hyvä idea, joka täytyy ottaa mietintään. Monet ovat matonkuteista mm. virkanneet pienempiä mattoja. Niitäkin voisi helposti yhdistellä? Tai tehdä jonkun rouhean tyynyn! Jeps, ehkä tämä voisi olla seuraava projekti – kiitos ideasta!

 • Reply Anonymous 12/10/2011 at 07:52

  Kävin kurkkaamassa Kristan Blogia, Jonna Kivilahden viltin tyylinen mustavalkoinen (joukossa taisi olla vähän harmaatakin) matto on tosi helppo kutoa itsekin, tuollaisia pintoja on sitä paitsi hauskaa tehdä…

  Leveät raidat ovat vähän haastavampia, mutta eivät vaikeita nekään.
  Pitää saada vaan reunat tasaisiksi, ja värinvaihto aloitetaan aina hieman edelliseltä riviltä, jolloin raidoista ei tule ihan viivasuorat (niin ainakin anoppini opetti). Se myös täytyy ottaa huomioon, ettei musta saa päästää väriä pesussa, koska valkoinen tietysti värjäytyy helposti.

  Itselläni on ollut vuosien varrella anopin kutoma mustavalkoraitainen matto, joka oli kyllä ihana, mutta valkoinen likaantui harmittavan nopeasti. Tuollainen mörvelöraidallinen anopin tekemä mustaharmaavalkoinen matto meiltä löytyy myös, se on kyllä lian suhteen tosi kiitollinen. Mikään ei näy. Selkeäraidallisen maton jouduin heittämään valkoiseen pinttyneiden likojen ja värien sekoittumisen takia lopulta pois. En suosittele sellaisia eteiseen tai keittiöön 🙂 🙂

  Voi että tekisi mieli paukuttelemaan kangaspuita. Olen kokeillut anopin kangaspuilla kutomista, se onnistuu aivan hyvin aloittelijaltakin.

  -Maaria taas

 • Reply maiju 12/10/2011 at 14:09

  Loistavia vinkkejä – tuota eri värien sekoittumista pesussa en varmaan olisi osannut ajatella 😉 Kiitos!

 • Reply Anonymous 13/10/2011 at 15:46

  Moi !

  Minä tykkään Iskun musta valkoraidallisista puuvillamatoista. Hinta on korkea, mutta laadultaan vaikuttavat tukevilta.

 • Reply maiju 13/10/2011 at 16:20

  Mitä, mitä – Iskulla puuvillaisia mustavalkoraidallisia mattoja?? Täytyy käydä katsomassa asap! Kiitos anonyymille vinkistä! 🙂

 • Reply Anonymous 13/10/2011 at 19:21

  Löydät Iskun sivuilta kuvia puuvillamatosta negative. Jotkut koot ovat varmasti tilaustuotteita mutta yleisiä kokoja luulisin löytyvän ihan hyllystä.

  t. Marianne / Mariannen talossa

  ( Jostain syystä voin kommentoida vain anonyyminä)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *