SUNDAY. Joulukuu vierii eteen päin mukavaa vauhtia. Talvi on ehkä rajannut kiireitä pois tai sitten jostain muusta syystä on tullut vietettyä enemmän aikaa kotona. Voi sanoa, että on todella ehtinyt nauttia talven tulosta ja näistä pimeistä illoista! Ei siihen tarvita takkatulta, lomaa tai muita ylellisyyksiä – riittää että on lämmintä ja joku mukava paikka, johon asettua. Kynttilöitä paljon totta kai. Ja herkkuja… päätin etten sure muutamaa kesän jälkeen kertynyttä kiloa vaan elelen sopusoinnussa “talvipainoni” kanssa ja syön pipareita, jos siltä tuntuu. 😉 Keväällä sitten taas kiristetään, eikös!

cushion | home made
lamp | ikea


Kotona viihtyvyys lisääntyi tällä viikolla entisestään, kun Ikean Ektorp-sohva kannettiin sisään. Tykkään kovasti, vaikka aluksi pelkäsin että laatu vastaa hintaa.. Toinen kiva hankinta oli wanha enkelikynttelikkö, jonka löysin pieneltä antiikkikirppikseltä vitosella. Yksi enkeli puuttuu, mutta eipä tuo haittaa. Paavo käy sitä kuitenkin säännöllisesti pyöräyttämässä eli kilinää kuuluu, vaikka kynttilät eivät palaisikaan 🙂 Vanhoja joulukoristeita saisi löytyä enemmänkin..

Nyt odotellaankin seuraavaksi tulevaa torstaita eli lähtöä Riikaan! Kovasti kiinnostaisi kuulla Riikassa käyneiden vinkkejä: shopping, ruoka, nähtävyydet, where to go?Hi! Some small changes in my home this week: a new sofa from Ikea (Ektorp) is my new “nest” on the evenings. I also happened to found this old candelholder from an antiques flea market. Nice patina altough one of the angels is missing. So far November has been totally amazing this year and it´s only getting better: on Thursday we are off to Riga! If you have any tips for shopping, restaurants and sightseeings etc. in Riga, please share your experiences!

have a joyful time! | maiju

0 thoughts on “

 • Reply anrinko 12/12/2010 at 19:21

  Kaunista!
  Multa löytyy sama sohva kera saman lampun, hih. Ja taitaa löytyä aikas monesta muustakin kodista…
  Mutta on ne silti ihanat!
  Ja pipareita, kyllä kiitos. =)

 • Reply Petriina 12/12/2010 at 19:36

  Ihana nostalginen kirppislöytö ! Kaunis koti teillä 🙂

 • Reply bubble 12/12/2010 at 19:51

  Riiassa se vanha tori on jo itsessään nähtävyys – mummot myymässä kutomuksiaan huokeaan hintaan (ostin ihanat paksut villasukat 5 eurolla). Tavallaan surullista tosin. Keskusta-alueella on kaunista (paljon jugend-rakennuksia), sivummassa jo lähes slummimaista.

  Täällä muutamia kuvia parin vuoden takaa 🙂 –> http://www.flickr.com/photos/bubblegun_/sets/72157610618163052/

 • Reply maiju 12/12/2010 at 20:15

  Heh Aurinko – on tosiaan totta, että tosi monessa kodissa on Ektorp! Peittoaa kuitenkin mennen tullen jotkut kamalat Masku/Suomi-Soffa sohvat eli ei ollut vaikea valinta 😉

  Kiitos Petriina!

  Upeaa Bubble, käyn heti katsomassa kuvat. Villasukkia onkin ollut tarkoitus ostaa… 🙂

 • Reply Marianne 12/12/2010 at 20:24

  We had a candleholder like this when I was a child. I remembered it when I saw you photo. I wonder what happened to it!
  Thank you for the photo.

 • Reply Elsa 12/12/2010 at 21:06

  Ektorppi on ehdottomasti hintansa väärtti: mukava, kestävä, kätevä ja kaunis sohva – ihan miunmaun mukaan.

  Sanon sen runsaan viiden vuoden kokemuksella…

  Mukavaa Riikan matkaa, siitä minulla ei ole mitään kokemuksia.

  Terkuin,
  Elsa

 • Reply selma 12/12/2010 at 22:28

  kaunista! mistä matto on hankittu? Tosi hyvin sopii sohvan kanssa. Musta ektorp on paras löhösohva ja niin kaunis ja muuntuva tekstiileillä, mutta olen silti entinen omistaja, kun en jaksanut nostella tyynyjä koko ajan. Meidän röhnöt veti sohvan huonoon kuntoon. Mutta pestävyys myös hyvä ominaisuus. Tosi nätti!
  Ja kiva, kun laitoit talvipainostasi, sillä mulla on just kauhee morkkis, kun kesän ja syksyn työ meinaa valua hukkaan, kun en päässyt juoksemaan tarpeeksi ja herkut on maistunut.Niin hitaasti lähtee, niin nopeasti tulee:( Mutta nyt nautitaan!

 • Reply Kirsikka 13/12/2010 at 00:18

  Onpa kaunis enkelikello, niin kauniisti patinoitunut. Taas ihmettelen miksei meillä ole enkelikelloa, vaikka se kuului lapuuden jouluihin. Mutta en haluaisikaan sellaista uutta ja kiiltävää vaan juuri tuollaisen! Kirppareilta olen vanhoja joulukoristeita katsastellut, mutta aika huonoin tuloksin, höh!

 • Reply Uuden Kuun Emilia 13/12/2010 at 08:14

  Ikean sohvassa laatu kyllä ylittää hinnan. Itse olen ollut todella tyytyväinen, kivaa kun kaikki ei ole uutenakaan kallista.

  Itselläni on tuo samanlainen enkelikello. Lapsuuskodista sen olen mukaani napannut. Tummunut ja nokeentunut on sekin, mutta ehkä just siksi niin suloinen!

  Mukavaa joulunalusaikaa!

 • Reply Kirsi 13/12/2010 at 09:05

  Riikassa kannattaa ehdottomasti käydä keskustan ulkopuolella Lidossa syömässä… muistaisin että siellä oli aika uskomattomat jouluvalot:) ja ruuan saa valita alakerran myymälästä suoraan lautaselle, ja maksaa sitten sen mitä on itse valinnut. Niin ja vanhassa kaupungissa on tosi kaunista ja torilla kaikkea (ja vähän surku kävi mullakin muovipusseja kaupittelevia mummoja).

 • Reply Milla 13/12/2010 at 16:35

  Kävin juuri Riiassa ja vanha kaupunki kokonaisuudessaan on minusta tosi kaunis ja erityisesti nyt kun joka paikassa on jouluvaloja. Toinen kaunis paikka on “quiet centrum” joka on siis alue keskustassa, jossa on mm. suurlähetystöt.

  Kannattaa käydä Hotelli Radisson Blun ravintolassa/yökerhossa (auki 24H) joka sijaitsee 26. kerroksessa (en ajatellut oliko sen nimikin 26 vai jotain muuta), sieltä on hyvät näkymät yli kaupungin. Hotelli sijaitsee vain pienen matkan päässä vanhasta kaupungista ja löytyy helposti jo korkeutensakin puolesta.

  Jos haluaa kokeilla kulttuuria ja mahtuu vielä sekaan, niin oopperatalolla on klassisia konsertteja, baletteja ja ooppera murto-osalla siitä hinnasta kuin Suomessa ja taso on korkea. Oopperatalo on myös ihan keskeisellä paikalla, helppo mennä.

  Käytiin myös nopeasti tuolla isolla torilla ja sieltä saa tosiaan villasukkia ja -lapasia joka lähtöön erittäin edullisesti. Toinen johon törmää joka paikassa on meripihka, siitä on tehty kaikkea maan ja taivaan välillä.

  Minusta kaupunki oli oikein mukava, sen varmaan olet kuullutkin että kannattaa olla aika tarkka missä luottokorttia käyttää, käteinen voi olla turvallisempaa. Ja takseista Baltic-taksit toimivat kuten suomalaisetkin versiot, mutta kaikkien muiden firmojen taksien kanssa on syytä sopia hinnasta etukäteen, muuten voi tulla kallis keikka.

 • Reply maiju 13/12/2010 at 22:25

  Selma: Matto on HobbyHallista, ja sohva ehdottomasti huippuostos: supermukava ja hyvännäköinenkin! Juu ja tuo talvipaino, auts toisaalta, mutta turha ottaa siitä liikaa paineita. Lähtee sillä millä on tullutkin eli oikeanlaista ruokaa ja lenkkiä kun flunssat saa taas pois 🙂

  Kirsikka: Enkelikello on niiiin basic-koriste, mutta juuri tuo patina tekee siitä kivan!

  Kiitos Kirsi Lido-vinkistä, kaksi ruokaihmistä on lähdössä matkaan eli varmana kokeillaan vähän kaikkea!

  Kiitos myös Milla, hyviä vinkkejä, jotka heti naputtelin iPhoneen muistiin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.