BATHROOM MAKEOVER WITH CELLO

Kaupallinen yhteistyö K-Rauta Cello


Hei! Keittiö on valitettavasti vielä vaiheessa, mutta otetaan sitä ennen toinen remonttiaiheinen postaus, nimittäin meidän yläkerran WC:n muodonmuutos! Olen ollut tästä ihan hissukseen, sillä halusin paljastaa lähtötilanteen, työvaiheet sekä lopputuloksen samassa postauksessa, joka siis on toteutettu yhteistyössä K-Raudan oman Cello-sisustusmerkin kanssa!

Ennen muuttoa ajattelin, että meidän vanhempien makuuhuoneen yhteydessä oleva WC on ihan turha, mutta ai että miten käteväksi se on myöhemmin osoittautunut! Yöllinen vessassakäynti käy aivan sujauksessa! Tila on muutenkin iso ja juuri edellisten omistajien toimesta uusittu. Mutta millä materiaaleilla..? Oon hätkähtänyt vessaa joka kerta sinne sisään astuessa, sillä se on tuntunut kaikella tapaa kolkolta ja jotenkin laitosmaiselta. Iso möhkälemäinen allaskaappi, lattian kivijäljitelmämatto sekä seinien lasikuitutapetti ovat muodostaneet jokseenkin hämmentävän kokonaisuuden. Ja niinhän siinä lopulta kävi, että oli vain pakko ruveta miettimään vessalle kevyttä muodonmuutosta pintamateriaaleja vaihtamalla. Ainakin lattiasta oli päästävä eroon. Lähtötilanne löytyy kuvasta kaksi.

Vessa ilman suihkua ja bideetä luokitellaan kuivaksi tilaksi, joten Cellon kestävä vinyylilankku tuntui sinne parhaalta valinnalta. Sävyksi valikoitui ruskean harmahtava Stockholm. WC-tila tyhjättiin kaikista kalusteista, ja lattialistat ja kynnykset poistettiin. Sen jälkeen tila imuroitiin hyvin. Vinyylilankun asentaminen on todella nopeaa ja sitä voi lyhentää kätevästi vetämällä mattoveitsellä terävän viillon ja sen jälkeen lankku katkeaa haluttuun mittaan taittamalla. Pohjassa on myös integroitu askeläänieriste. Lattian asennuksen jälkeen sahasimme vielä uudet jalkalistat, jotka ovat samaa mallia, mitä muuallakin talossa. Valitsin niiden sävyksi lämpimän harmaan tuomaan pientä yksityiskohtaa muuten vaaleaan vessaan.




Olen edelleen todella tykästynyt kaikenlaisiin panelointeihin, joten aidon puun tuoma tunnelma tuntui vessaankin hyvältä vaihtoehdolta. Sen avulla myös inhoamani lasikuitutapetin pinta-ala kutistui kolmasosaan. Paneeleiksi valitsin Cellon valkoiseksi maalatun helmipaneelin, joka sahattiin 140 cm mittaan. Se sopii hyvin myös kosteisiin tiloihin ja valmis päällemaalaus säästää kivasti aikaa ja vaivaa. Kiinnitimme paneelit pienillä listanauloilla sekä liimalla. Paneelien yläpuolisen seinänpätkän maalasin jämämaalilla – Teknoksen sävyn S1002-Y pystyy muuten sävyttämään myös Cellon omiin maaleihin.




Lopuksi paneelit viimeisteltiin kiinnittämällä ensin ohut tukilista seinään. Sen päälle asetettiin paksumpi lista, jolla peitettiin paneelien sahauskohta. Lisäsin peräseinän koristelistaan vielä rivin puunuppeja, joihin ripustaa käsipyyhe sekä muuta rekvisiittaa tarpeen mukaan. 🙂 Tässä olivatkin varsinaiset pintojen päivitykseen liittyvät työt eli enää jäljelle jäi WC-istuimen ja uuden allaskaapin kiinnitys. Yleensä sanotaan, että ilme päivittyi, mutta tämän homman myötä se ehkä pikemminkin vanhentui tai ainakin omaan silmään WC:n tunnelma muuttui nyt vanhan talon henkeen paremmin sopivaksi! Cellon Wave-malliston 80 cm leveä allaskaappi mustine vetimineen toimi kuitenkin hyvänä ryhdistäjänä eli vanha vaatii aina jotain modernia rinnalleen, vai mitä sanotte?




Myös sisustuksellisissa yksityiskohdissa luotiin vanhoihin juttuihin eli lasikupuinen valaisin, pärekori ja hammasharjamuki ovat kirppislöytöjä. Peilin puolestaan olen ostanut ystävältä käytettynä. Musta metallinen poljinroskis meillä oli ennestään, tosin suihkautin sen kiiltävällä spray-maalilla mustaksi (oli ennen punainen)! Pienen maton ja käsipyyhkeen lisäksi tänne ei enää paljon muuta tarvitakaan! Kyllä muuten vaihtui tunnelma kertaheitolla ja nyt kurkin tänne vähän väliä pelkästään ihmettelemään muutosta, kun yläkerrassa liikun. Pienillä asioilla on iso merkitys, vaikka kyse olisi vain vessasta, heh! 🙂



I updated the look for the bathroom next to our “master bedroom” in collaboration with K-Rauta Cello. The second picture shows the starting point, which was gloomy and very different from the rest of the house. When we moved in, I thought this bedroom was unnecessary, but boy it´s been handy to have so close here! What we did was that we changed the floor material and added some warmt with white wood panels. Also the sink is new. Almost all the smaller details are vintage. I´m so very happy about this space now and it feels even nicer to step into at night :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *